Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το RS7 θα κάνει γύρο στο Χόκενχαϊμ χωρίς οδηγό! (vid)

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το RS7 θα κάνει γύρο στο Χόκενχαϊμ χωρίς οδηγό! (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το RS7 θα κάνει γύρο στο Χόκενχαϊμ χωρίς οδηγό! (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος DTM (μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά από το NewsAuto.gr) επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ο κατασκευαστής από το Ίνγκολσταντ εξέλιξε σύστημα αυτόματου πιλότου σε ένα RS7, το οποίο θα κάνει το γύρο της πίστας στο Χόκενχαϊμ στις 19 Οκτωβρίου, με αγωνιστικό ρυθμό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Λίγη ώρα λοιπόν πριν την εκκίνηση στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, το Audi RS7 piloted driving concept θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει το γύρο σε χρόνο 2’ 10’’, με εκτιμώμενη ανώτατη ταχύτητα τα 240 km/h! Και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κάποιος στη θέση του οδηγού. Το αυτόνομο RS7 φέρει σύστημα τετρακίνησης quattro, εμφανίζει μέγιστη ισχύ 560 PS και μπορεί να φθάσει σε τελική τα 305 km/h.

Το 5θυρο coupe είναι οπτικά παρόμοιο με το μοντέλο παραγωγής, όμως το τιμόνι, το γκάζι, το φρένο και το 8τάχυτο tiptronic ελέγχονται αυτόματα. Η τεχνολογία που ανέπτυξε η Audi κάνει χρήση συστήματος GPS με ακρίβεια εκατοστού για τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου στην πίστα. Παράλληλα, εικόνες από την τρισδιάστατη κάμερα συγκρίνονται σε πραγματικό χρόνο με γραφήματα της πίστας που έχουν αποθηκευτεί στο σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη σημασία έχει βέβαια η δυνατότητα ελέγχου του RS7 piloted driving concept κατά την κίνησή του στο όριο. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα, φέρει κάμερες και αισθητήρες περιμετρικά του αυτοκινήτου, που συνεργάζονται με το αυτόματο cruise control και συστήματα για διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας ή αποφυγή σύγκρουσης με άλλο όχημα. Η Audi είναι τόσο σίγουρη για την αξιοπιστία της τεχνολογίας της που δε φοβάται να την παρουσιάσει σε χιλιάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στο Χόκενχαϊμ και εκατομμύρια που θα το παρακολουθήσουν από τους δέκτες τους.

Το NewsAuto.gr θα μεταδώσει το μεσημέρι της Κυριακής τόσο την προσπάθεια του RS7 piloted driving concept όσο και τον τελευταίο αγώνα DTM για τη φετινή σεζόν, με τις BMW και Audi να διεκδικούν τον τίτλο στους κατασκευαστές.