Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πρωτότυπο VW Tiguan GTE Active στο Ντιτρόιτ!

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτότυπο VW Tiguan GTE Active στο Ντιτρόιτ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πρωτότυπο VW Tiguan GTE Active στο Ντιτρόιτ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα για την πρωτότυπη ηλεκτροϋβριδική εκδοχή του Volkswagen Tiguan, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια εξέλιξη της πρωτότυπης GTE που είχε παρουσιαστεί πέρυσι το φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Όπως και το ευρωπαϊκό Tiguan GTE, έτσι και το Active Concept με την πιο έντονα off-road εμφάνιση, συνδυάζει ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης με τετρακίνητη διάταξη 4MOTION. Η βασική πηγή ισχύος είναι ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI με 150 PS, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες που υπάρχουν ανά άξονα (με 54 PS εμπρός και 116 PS πίσω, εναλλακτικά λειτουργούν και ως γεννήτριες), διαμορφώνουν την συνολική απόδοση στους 225 PS. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικές διατάξεις.

VW Tiguan GTE Active concept plugs into Detroit (4)

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς επιδόσεων το 0-96 km/h (όπως μετρούν οι Αμερικάνοι κατά το 0-60 miles/h) ολοκληρώνεται σε 6,4 sec με την τελική να φτάνει τα 193 km/h και να περιορίζεται στα 120 km/h όταν υπάρχει καθαρή ηλεκτροκίνηση. Η αυτονομία με μηδενικούς ρύπους (δηλ. με καθαρή ηλεκτροκίνηση) φτάνει τα 32 km χάρη στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων με ενεργειακό απόθεμα 12,4 kWh. Τώρα, μαζί με το ρεζερβουάρ βενζίνης η συνολική μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 933 km.

VW Tiguan GTE Active concept plugs into Detroit (13)

Στο εσωτερικό υπάρχει το επόμενης γενιάς σύστημα πολυμέσων (MIB) που συνδυάζει μία μεγάλη οθόνη αφής 9,2 ιντσών που υποστηρίζει και εντολές με κινήσεις του χεριού. Εννοείται πως ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και έχει 8,2 ίντσες πλάτος με το ύψος να φτάνει τις 4,1 ίντσες. Από πλευράς διασύνδεσης smartphone υπάρχει υποστήριξη όλων των πρωτόκολλων, συμπεριλαμβανομένων των Android Auto, Apple CarPlay και MirrorLink. Εδώ να πούμε πως το Tiguan GTE Active έχει περισσότερη σημασία για τους Αμερικάνους (παρά για εμάς τους Ευρωπαίους), καθώς προλογίζει των εκεί προδιαγραφών Tiguan που θα κυκλοφορήσει τέλη του έτους με αυξημένο μεταξόνιο και 7-θέσια διάταξη (μάλιστα, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Μεξικό).

Advertisement

VW Tiguan GTE Active concept plugs into Detroit (3)

VW Tiguan GTE Active concept plugs into Detroit (10)

Advertisement

VW Tiguan GTE Active concept plugs into Detroit (15)