Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Μίλτου Τεντόγλου

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Μίλτου Τεντόγλου

MIRROR

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Μίλτου Τεντόγλου

MIRROR

O Μίλτος Τεντόγλου, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης, εκτός από ένας εξαιρετικός αθλητής είναι λάτρης του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας…

Advertisement
Advertisement

Ο Μίλτος λοιπόν παρέλαβε πρόσφατα το νέο του αυτοκίνητο, που είναι το νέο ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV.

Η Kosmocar-Skoda  υποστηρίζει τον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου, στην προετοιμασία και τους αγώνες του.

Να θυμίσουμε πως ο Μίλτος Τεντόγλου, με προσωπική καλύτερη επίδοση στα 8,60 μέτρα, άφησε άφωνο το πανελλήνιο αλλά και το παγκόσμιο στερέωμα του στίβου, κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

Ο Μίλτος Τεντόγλου και σήμερα φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Με  επίδοση στα 8.22μ. ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε και τον τίτλο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στη Γλασκώβη!

Advertisement

Ο Έλληνας Πρωταθλητής έχει στην κατοχή του το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV, με ισχύ 180 PS η οποία μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με την ένταση της να μεταβάλλεται ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ (Eco/ Normal/ Sport και Individual), ενώ η επιλογή της κίνησης γίνεται από ένα μικρό «λεβιεδάκι». Όσο για την επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ./ώρα, αυτή διαρκεί 8,9 sec με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 km/h.

Η αυτονομία του με τη μπαταρία των 62 kWh (καθαρή χωρητικότητα στις 58,3 kWh) είναι στα 412 χιλιόμετρα. Πρακτικά και ανάλογα με την καταγεγραμμένη μέση κατανάλωση (η δική μου ήταν στις 19,0 kWh/100 χλμ.) αυτή κυμαίνεται στα περίπου 360+ χλμ. Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως το Enyaq iV 60, o on-board φορτιστής, είναι των 11 kW προσφέροντας φόρτιση AC (εναλλασσόμενο ρεύμα wallbox) σε 6 ώρες και 15 λεπτά (0-100% της μπαταρίας). Η μέγιστη ισχύς ταχυφόρτισης σε συνεχές ρεύμα (DC) φτάνει τα 100 kW και στο ταξίδι 35 λεπτά αρκούν προκειμένου η μπαταρία να πάει από το 5% στο 80% της χωρητικότητάς της.

Advertisement