Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το MINI cabrio με 231 ίππους!

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το MINI cabrio με 231 ίππους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το MINI cabrio με 231 ίππους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η MINI απείχε από την έκθεση του Ντιτρόιτ ενώ τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι δεν θα έχει περίπτερο ούτε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο. Αυτό δεν την εμποδίζει όμως από το να λανσάρει νέες εκδόσεις και να εμπλουτίζει τη γκάμα της. Τελευταία προσθήκη το John Cooper Works Convertible.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το ανοικτό μοντέλο μήκους 3,87 m. και εσωτερικού 2+2 θέσεων φέρει υφασμάτινη οροφή, πλήρως ηλεκτρική και – όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου – με βελτιωμένη ηχομόνωση. Η λειτουργία γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και διαρκεί 18 sec, ενώ μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο σε κίνηση σε ταχύτητες έως 30 km/h. Όταν η οροφή είναι κλειστή ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 215 lt. και όταν είναι ανοικτή περιορίζεται στα 160 lt. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αποτύπωμα στην οροφή της σημαίας της Μ. Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το φουσκωμένο body kit και τους τροχούς των 17 ιντσών, το ΜΙΝΙ John Cooper Works Convertible έχει δεχτεί επεμβάσεις και στα σημεία που δεν φαίνονται: στην ανάρτηση, στα φρένα της Brembo, στο σύστημα διεύθυνσης, στη ρύθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Κινητήρας είναι ο γνωστός 2.0 TwinPower Turbo, που έχει εξελιχθεί για τις εκδόσεις John Cooper Works. Αποδίδει ισχύ 231 ίππων και ροπή 32,6 kgm. Ο 4κύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται στάνταρ με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με το Steptronic, ίδιου αριθμού σχέσεων (μεικτή κατανάλωση 6,5 και 5,9 lt/100 km αντίστοιχα – ρύποι 152 και 138 g/km).

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές για ένα cabrio αμάξωμα. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 6,6 sec (6,5 με το αυτόματο κιβώτιο), η ρεπρίζ 80 – 120 km/h διαρκεί 6,1 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 242 km/h (240 km/h).

Advertisement

Advertisement