Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Micra 30th Anniversary

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Micra 30th Anniversary

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Micra 30th Anniversary

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επιτυχημένο μικρό της Nissan γιορτάζει τρεις δεκαετίες πωλήσεων και η ιαπωνική μάρκα δημιούργησε μία επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής για να το γιορτάσει. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Με αφετηρία την γνωστή έκδοση Motiva,  το  επετειακό Micra 30th Anniversary, έχει  ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου ενώ εφοδιάζεται και με αεροτομή. Οι χειρολαβές των θυρών και οι καθρέπτες είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον το διακριτικό σήμα “30th Anniversary” στην πίσω πόρτα, στα πλαϊνά αλλά και στο ταμπλό, συμβολίζει με τον πλέον ιδιαίτερο τρόπο την επετειακή έκδοση του μοντέλου.

Κινείται από τον 1.2lt, ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης της Nissan που αποδίδει 80PS, με τις εκπομπές των ρύπων του να  είναι αρκετά χαμηλές, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για καθημερινή διέλευση στον Πράσινο Δακτύλιο. Εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ως επιλογή διατίθεται και σε  CVT αυτόματο. To MICRA είναι κατασκευασμένο πάνω στην νέα πλατφόρμα V της Nissan, η οποία του προσφέρει βέλτιστη ακαμψία.

Η έκδοση  περιλαμβάνει ως στάνταρ, τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση,  ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, καθώς και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας όπως ESP, αερόσακους οδηγού, επιβατών, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας.

Advertisement
Advertisement

Για την ιστορία, το Nissan Micra λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1983, ενώ από τότε έχουν κατασκευαστεί 4 γενιές, με περισσότερα από έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα του μοντέλου, σε όλη την Υφήλιο. Το 1993, έγινε το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε το υψηλού κύρους βραβείο, του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY) ενώ η σημερινή, τέταρτη γενιά (K13), πωλείται σε 56 χώρες.

Στην Ελλάδα θα διατεθούν μόνο 30 αυτοκίνητα της επετειακής έκδοσης με την τιμή τους να ξεκινά από τις 10.100€, όπου συμπεριλαμβάνεται ως δώρο το όφελος της απόσυρσης, καθώς και η ειδική προσφορά της Nissan, ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους θα παραλάβουν και δύο δώρα-έκπληξη!

Advertisement