Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το GT-R του 2015 έτοιμο για νέες… περιπέτειες (vid)

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το GT-R του 2015 έτοιμο για νέες… περιπέτειες (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το GT-R του 2015 έτοιμο για νέες… περιπέτειες (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Nissan συνηθίζει να ανανεώνει κάθε χρόνο το supercar της, αναβαθμίζοντας κάποιες φορές τον κινητήρα, άλλες την ανάρτηση, ορισμένες τον εξοπλισμό. Το GT-R MY2015 τέθηκε προς πώληση στην Ιαπωνία, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αφιχθεί και στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά δόθηκε έμφαση στην ποιότητα κύλισης του GT-R, χωρίς όμως να «προδοθεί» ο σκληροπυρηνικός χαρακτήρας του. Στόχος να είναι πιο άνετο στις καθημερινές μετακινήσεις, με ταυτόχρονο περιορισμό θορύβων και κραδασμών που φτάσουν στο εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι μηχανικοί της Nissan άλλαξαν επίσης τις ρυθμίσεις στα αμορτισέρ και την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, ώστε να βελτιωθεί η ευστάθεια στις στροφές και το GT-R να ακολουθεί πιο εύκολα την επιθυμητή τροχιά. Όσον αφορά τα φρένα, η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται καλύτερη αίσθηση από τη στιγμή που οδηγός θα ακουμπήσει το πόδι του στο πεντάλ. Ακόμη και στα ελαστικά έγιναν επεμβάσεις, για λιγότερους κραδασμούς σε άσχημο οδόστρωμα.

Η Nissan λανσάρει και την Track Edition του GT-R, με τη Nismo να βάζει τη «σφραγίδα» της στο πλαίσιο, την ανάρτηση, την αεροδυναμική. Η ειδική έκδοση φέρει αποκλειστικούς τροχούς και ελαστικά της Dunlop. To… απλό GT-R (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Nismo) λαμβάνει ισχύ 550 PS από τον 3.8 V6 twin turbo και χρειάζεται λιγότερο από 3 sec για να εκτοξευτεί στα 100 km/h.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ για την έκδοση «NISMO N Attack Package» που παραπέμπει στο GT-R που έκανε το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ.