Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Beetle που πηγαίνει και off road

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Beetle που πηγαίνει και off road

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Beetle που πηγαίνει και off road

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το Dune Concept, η νέα απόπειρα των σχεδιαστών της Volkswagen να πειραματιστούν πάνω στο Beetle. Πριν λίγες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει δύο σκίτσα του πρωτότυπου μοντέλου, όμως πλέον έχουμε στη διάθεσή μας τις επίσημες φωτογραφίες. Το Dune Concept είναι ένα όχημα για αμμόλοφους και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Η… κλίση του προς την περιπέτεια τονίζεται από τις ποδιές εμπρός και πίσω, τα πλαστικά προστατευτικά, την πίσω αεροτομή, τους μεγάλους τροχούς. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η διχρωμία μαύρου-κίτρινου στο ταμπλό και τα καθίσματα που συνδυάζουν επενδύσεις από δέρμα και ύφασμα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 2λιτρος TSI βενζινοκινητήρας της Volkswagen, απόδοσης 210 PS που συνεργάζεται με DSG κιβώτιο έξι σχέσεων. Πρέπει να σημειωθεί πως η Volkswagen είχε παρουσιάσει ένα ακόμα ανάλογης φιλοσοφίας Beetle, επίσης με το όνομα Dune Concept, πίσω στο 2000 και την έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.
Βέβαια, εφόσον το… crossover Beetle μπει στην παραγωγή θα διαθέτει τους γνώριμους TSi κινητήρες , αρχής γενομένης από τον 1.2lt απόδοσης 105PS (δεν αναμένεται να τοποθετηθεί με τους 86PS) και ο 1.4lt απόδοσης 122 και 140PS (με σύστημα απενεργοποίησης των βαλβίδων.
Θα υπάρξει βέβαιε και ο diesel των 1.6lt απόδοσης 90 και 105PS, ενώ, εκτός των χειροκίνητων κιβωτίων, των 5 και 6 σχέσεων, όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν και το DSG κιβώτιο των επτά σχέσεων…