Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ανανεωμένο Kuga και με 1.5 diesel

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ανανεωμένο Kuga και με 1.5 diesel

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ανανεωμένο Kuga και με 1.5 diesel

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όπως πριν τρία χρόνια η Ford επέλεξε την έκθεση κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη για να παρουσιάσει το EcoSport, έτσι και φέτος στο ίδιο σημείο θα γίνει η πρεμιέρα του νέου Kuga. Τη σχεδίαση του ανανεωμένου compact SUV την είχαμε πρωτοδεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Escape, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Το Kuga αποκτά τη νέα τραπεζοειδή μάσκα του Edge, νέα φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED και νέα χρώματα αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Ford επέλεξε το Kuga ως το πρώτο μοντέλο για να παρουσιάσει στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την τρίτη γενιά του συστήματος πολυμέσων SYNC. Δίνει τη δυνατότητα ελέγχου με απλές φωνητικές εντολές του ραδιοφώνου, της πλοήγησης, ακόμη και του κλιματισμού. Απλά ο οδηγός θα πατάει ένα κουμπί και θα λέει «χρειάζομαι καφέ» ή «χρειάζομαι βενζίνη», προκειμένου το SYNC 3 να βρίσκει άμεσα καφετέριες, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α. Όλες οι λειτουργίες θα εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη αφής, διαγωνίου 8 ιντσών.

Οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να ενεργοποιούν το πρωτόκολλο Apple CarPlay, ενώ όσοι έχουν συσκευές με λειτουργικό Android, το Android Auto. Μέσω φωνητικών εντολών θα γίνεται και ενεργοποίηση δημοφιλών εφαρμογών, όπως MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική αλλαγή στη γκάμα των κινητήρων είναι η προσθήκη του 1.5 TDCi με τους 120 ίππους, στη θέση του 2λιτρου diesel με την ίδια ισχύ. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και η Ford προσδοκά μέση κατανάλωση 4,4 lt/100 km (115 g/km). Από τη στιγμή άλλωστε που πρωτοπαρουσιάστηκε το Kuga, οι μεγάλου κυβισμού κινητήρες του αποτελούσαν μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

Διαθέσιμος θα είναι επίσης 2.0 TDCi με 150 PS (με κίνηση μπροστά ή 4×4) ή 180 PS (αποκλειστικά με AWD). Ο 1.5 EcoBoost με 120 ή 150 PS (και κίνηση μπροστά) αλλά και στην πιο ισχυρή του εκδοχή με 182 PS (σε συνδυασμό με τετρακίνηση) προσθέτει επιπλέον επιλογές για το ανανεωμένο Kuga.

Advertisement

Η Ford δίνει έμφαση και στον εξοπλισμό ασφαλείας του Kuga. Το σύστημα αυτόνομης πέδησης Active City Stop λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 km/h (από 30 km/h πριν). Το Cross Traffic Alert ειδοποιεί τον οδηγό για διερχόμενα οχήματα, τη στιγμή που εξέρχεται με όπισθεν από κάθετη θέση στάθμευσης, ενώ το Park-Out Assist αναλαμβάνει τις κινήσεις του τιμονιού για έξοδο από παράλληλη θέση.

Advertisement