Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για τη νέα Lamborghini Huracan

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πάντα για τη νέα Lamborghini Huracan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για τη νέα Lamborghini Huracan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με την ολοκλήρωση παραγωγής της Gallardo τελείωσε μία εποχή για τη Lamborghini, με την Huracan LP 610-4 αρχίζει μία νέα. Η ιταλική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία για το νέο της supercar, μία μέρα μετά την παρουσίαση των φωτογραφιών από το NewsAuto.gr. Η παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, όμως η Lamborghini έχει προγραμματίσει από τον Ιανουάριο κιόλας δεκάδες κλειστές παρουσιάσεις σε περισσότερες από 60 πόλεις για τους πιστούς πελάτες της μάρκας και VIP.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνητη Huracan (τυφώνας στα ισπανικά) θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Σαντ’ Άγκατα, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2014. Το όνομα προέρχεται από έναν ταύρο που συμμετείχε σε ταυρομαχίες στα τέλη του 19ου αιώνα. Η σχεδίασή της παραπέμπει σε μοντέλα της Lamborghini, αποτελώντας συνέχεια της Gallardo. Οι πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες διαμορφώνουν εξάγωνο σχήμα, με τη γραμμή τους να ανεβαίνει προς το πίσω μέρος. Τόσο οι κυρίως προβολείς όσο και τα υπόλοιπα φώτα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED, δίνοντας στην Huracan ξεχωριστή εμφάνιση μέρα και νύχτα.

Για τη σχεδίαση του εσωτερικού αποτέλεσε έμπνευση η Aventador. Μία μεγάλη οθόνη TFT, διαγωνίου 12,3 ιντσών παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων, παρέχοντας στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (από το στροφόμετρο και τους χάρτες πλοήγησης μέχρι τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας). Στα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών έχει επιλεγεί συνδυασμός δέρματος Nappa και αλκαντάρα.

Στα σημαντικά τώρα: Η Huracan LP 610-4 έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα και αλουμίνιου, με το βάρος της να είναι στα 1.422 kg. Αν βάλουμε στην εξίσωση την απόδοση 610 PS από τον εξελιγμένο V10 των 5,2 lt. (προδιαγραφών Euro 6), τότε η νέα Lamborghini εμφανίζει αναλογία βάρους/ισχύος 2,33 kg/PS. Τα 610 PS εμφανίζονται στις 8.250 rpm, ενώ η μέγιστη τιμή ροπής των 57,1 kgm στις 6.500 rpm. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 3,2 sec, τα 200 km/h σε λιγότερο από 10 sec (9,9 για την ακρίβεια) και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Advertisement
Advertisement

Σε συνδυασμό με το νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη LDF και το σύστημα start/stop, η Huracan εμφανίζει μέση κατανάλωση 12,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 290 g. CO2 ανά km. Μέσω διακόπτη στο τιμόνι, ο οδηγός της Huracan μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις συνδυασμούς ρυθμίσεων του κιβωτίου, του κινητήρα, της τετρακίνησης και του ESP: STRADA, SPORT και CORSA. Όλα εξαρτώνται από το αν θέλει να οδηγήσει γρήγορα στο δρόμο ή να «ξεζουμίσει» τη Lamborghini στην πίστα. Τα κεραμικά φρένα είναι στάνταρ, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται η μεταβλητή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης (Lamborghini Dynamic Steering) και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.