Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα εντυπωσιακά και πανάλαφρα MX-5

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα εντυπωσιακά και πανάλαφρα MX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα εντυπωσιακά και πανάλαφρα MX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δύο πρωτότυπες εκδόσεις του δημοφιλούς της roadster παρουσιάζει η Mazda στη SEMA, τη μεγαλύτερη έκθεση after market που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας. Τα MX-5 Spyder και MX-5 Speedster είναι ακόμη πιο ελαφριά από το μοντέλο παραγωγής και ταυτόχρονα τονίζουν την απόλαυση του να οδηγεί κάποιος ένα cabrio. Και τα δύο εφοδιάζονται με το 2λιτρο βενζινοκινητήρα SKYACTIV-G.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Mazda, οι σχεδιαστές της εμπνεύστηκαν από τα roadster προηγουμένων δεκαετιών για να δημιουργήσουν τα δύο εκθεσιακά αυτοκίνητο. Το ασημί MX-5 Spyder φέρει μία μικρή, αποσπώμενη, υφασμάτινη οροφή, αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακόνημα, ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών (με ελαστικά 225/45) και δερμάτινο εσωτερικό. Το βάρος του φθάνει τα 1.043 kg.

Advertisement
Advertisement

Το βάρος του γαλάζιου MX-5 Speedster είναι ακόμη χαμηλότερο (στα 943 kg). Όπως χαμηλότερα κάθεται και στο δρόμο χάρη στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση (κατά 30 mm σε σχέση με το MX-5 παραγωγής). Από τις φωτογραφίες ότι δεν φέρει καν παρμπρίζ, ενώ ο περιορισμός του βάρους έχει εξασφαλιστεί και μέσω της τοποθέτησης ανθρακονημάτινων θυρών και καθισμάτων. Εδώ οι τροχοί είναι 16 ιντσών και πατούν σε ελαστικά 225/50.