Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen e-Golf

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen e-Golf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen e-Golf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Volkswagen Golf είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά, με τιμή απόκτησης που ξεκινάει από τα 38.800 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η γερμανική μάρκα υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία από το προηγούμενο μοντέλο. Συγκεκριμένα της τάξης του 50%, φτάνοντας στα 300 χιλιόμετρα. Αυτή επιτυγχάνεται χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 35.8 kWh.

Κι αυτό χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις καθώς ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136PS (100 Kw), με μέγιστη απόδοση ροπής στα 29.6 Kgm. Η επιτάχυνση 0-80km/h ολοκληρώνεται σε 6.9sec ενώ τα 0-100 km/h σε 9.6. Η τελική ταχύτητα του e-Golf έχει ανέβει στα 150 km/h ενώ η μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις 12,7 kWh/100 km.

Advertisement
Advertisement

Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία του φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45 λεπτών, ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2kW.

Περνώντας στο… «φαίνεσθαι», η μάρκα από το Βόλφσμπουργκ έχει επιλέξει κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδίασης που διαφοροποιούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στη γκάμα του Golf. Ποια είναι αυτά; Ο ειδικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρας με τα φώτα ημέρας σε χαρακτηριστικό σχήμα «C», η διακοσμητική γραμμή σε μπλε χρώμα στα φώτα LED και τη γρίλια ψυγείου, οι ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και τα σχεδιαστικά στοιχεία σε μπλε χρώμα στο εσωτερικό.

e-Golf17-b640short

Advertisement

Ο πλήρως ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης.

Από εκεί και πέρα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+) ενώ έχει στη διάθεσή του πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας όπως: σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών, σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60 km/h, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor, προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert, σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist κ.α.

Advertisement

e-Golf17-a640short

Στον τομέα ψυχαγωγία και ενημέρωση, στο βασικό του εξοπλισμό το VW e-Golf διαθέτει τo σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9.2 ιντσών και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού Gesture Control ενώ οι Mobile Online Yπηρεσίες Car-Net της γερμανικής μάρκας περιλαμβάνουν:

– Guide & Inform
– Security & Service
– Κλήση έκτακτης ανάγκης Emergency Call Service
– Car Net e-Remote που παρέχει εύκολη πρόσβαση από τον υπολογιστή ή το smartphone στις κύριες λειτουργίες του οχήματος: διαχείριση μπαταρίας, προγραμματισμό ώρας αναχώρησης, ρύθμιση του κλιματισμού, ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος κ.α.

Advertisement

e-Golf17-c640