Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Rolls-Royce Silver Shadow: Η αποθέωση του κιτς…

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rolls-Royce Silver Shadow: Η αποθέωση του κιτς…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Rolls-Royce Silver Shadow: Η αποθέωση του κιτς…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όταν μιλάμε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Rolls-Royce, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το πιο δημοφιλές από όλα αυτά. Είναι η Silver Shadow, φυσικά, ένα πολυτελές μεγάλο πολυτελές sedan που κατασκευάστηκε για 15 συναπτά έτη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό που μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι μια χειροποίητη Silver Shadow που μοιάζει περισσότερο να βρίσκεται στο γκαράζ του Puff Daddy, παρά στο κτήμα ενός Βρετανού αριστοκράτη. Το μαύρο ματ χρώμα δεν έχει προδώσει την επεξεργασία και παράξενα, φαίνεται καλό με τη χρήση χάλυβα.

Σίγουρα δεν έχει την αυθεντικότητα του πρωτότυπου, αλλά ούτε και την πολυτέλεια με την αληθινή έννοια της λέξης, αλλά πάλι, πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε μια Silver Shadow με αερανάρτηση; Στη συνέχεια, υπάρχει η κόκκινη δερμάτινη ταπετσαρία εντός, η οποία είναι πιο γελοία ακόμη κι από ένα κείμενο γραμμένο σε Comic. Η λέξη “παράλογο” είναι ένα κομμάτι ενός ευφημισμού όσον αφορά το συγκεκριμένο τετράτροχο.

Advertisement
Advertisement

Είναι αρκετά ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι αυτό το freak της αυτοκινητικής φύσης έχει χάσει το μέτρο, τροφοδοτείται με έναν V8 6,75 λίτρων με την κτηνώδη ισχύ να μην ανακοινώνεται εσκεμμένα πουθενά. Με περίπου 58.000 μίλια και πρωταγωνιστικό ρόλο στο επεισόδιο 2 του Supercar Megabuild του National Geographic, θα θέλατε να μαντέψετε πόσο κοστίζει αυτό το «μωρό»; Υπολογίστε 99.995 αγγλικές λίρες, για να έχετε μια σαφή εικόνα.

Rolls-Royce-Silver-Shadow-inter-tsiro-640Rolls-Royce-Silver-Shadow-tsiro-640