Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της Renault

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της Renault

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της Renault

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η σχεδίασή του είναι φουτουριστική ακόμη και για την Ευρώπη, πόσω μάλλον για την Ινδία όπου παρουσιάστηκε. Το KWID είναι το πρώτο concept car που κάνει πρεμιέρα έξω από τη Γηραιά Ήπειρο και συμβολίζει τη σημασία που έχει για τη Renault η αγορά της Ινδίας. Είναι ένα μυώδες μικρό off road μοντέλο, με μεγάλους τροχούς που εξέχουν από τους θόλους, θυμίζοντας byggy. Εμφανίζεται στο περίπτερο της γαλλικής μάρκας στην έκθεση Auto Expo στο Δελχί και έχει ως αποστολή να τραβήξει τα βλέμματα στην Ινδία, κυρίως των νέων ανθρώπων.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το KWID Concept φέρει διχρωμία γκρι-κίτρινου στο αμάξωμα, δύο πόρτες τύπου gullwing, ενώ στο επίσης μοντέρνο εσωτερικό υπάρχουν τρεις θέσεις μπροστά (με τον οδηγό να κάθεται στη μέση!) και δύο πίσω. Σχεδιάστηκε στη Γαλλία με βάση αρχικά σχέδια από τα τμήματα της Renault τόσο στην Ινδία όσο και στη Βραζιλία. Eίναι προσθιοκίνητο, εφοδιάζεται με 1.2 turbo βενζίνης και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, όμως είναι έτοιμο να δεχτεί μπαταρίες, ώστε να λειτουργήσει ως ηλεκτρικό όχημα.

Η πραγματική καινοτομία του KWID Concept (έστω και αν βρίσκεται προφανώς σε πειραματικό στάδιο) είναι το Flying Companion. Πρόκειται για ένα τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι, το οποίο απογειώνεται από το πίσω μέρος της οροφής. Μπορεί να πετά είτε χωρίς ανθρώπινη παρεμβολή με βάση προγραμματισμένες συντεταγμένες είτε μέσω τηλεχειρισμού από tablet εντός του KWID. Το Flying Companion (η… ιπτάμενη παρέα, δηλαδή) πληροφορεί τον οδηγό και τους επιβάτες για την κίνηση μπροστά, για τυχόν εμπόδια στο δρόμο, ή απλά μπορεί να βγάζει φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement