Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: QUANT e-Sportlimousine

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: QUANT e-Sportlimousine

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: QUANT e-Sportlimousine

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σας το είχαμε παρουσιάσει στα τέλη Ιανουαρίου, ήρθε η ώρα να συστηθεί σε όλο τον πλανήτη μέσω της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αναφερόμαστε στο QUANT e-Sportlimousine, ένα τετραθέσιο ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο που μας έρχεται από το… Λιχτενστάιν! Αποτελεί δημιούργημα της nanoFLOWCELL AG, εταιρείας με έδρα στο Βαντούζ.

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2003, όταν δύο αδέρφια από την Ιταλία, δημιούργησαν σκίτσα ενός οχήματος… για το μέλλον. Ο επαναστατικός του χαρακτήρας επέτρεψε στους αδερφούς La Vecchia να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Koenigsegg! Μάλιστα, ίσως θυμάστε πως το 2009 στη Γενεύη, η σουηδική εταιρεία παραγωγής supercars είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με το όνομα NLV Quant. Ήταν το αποτέλεσμα της κοινής πορείας των δύο πλευρών, οδήγησε στο NLV Quant Concept που είδαμε ένα χρόνο μετά όμως η συνεργασία δεν συνεχίστηκε για πολύ.

Advertisement
Advertisement

Ο Nunzio La Vecchia γύρισε σελίδα, άλλαξε το σχέδιο του αλλά και την επιλογή του τεχνολογικού εξοπλισμού αυτού και φτάνουμε, τέσσερα χρόνια μετά, στο QUANT e-Sportlimousine!
[nggallery id=3190]
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Δεν είναι ούτε αυτοκίνητο επίδειξης, ούτε πρωτότυπο. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που εφοδιάζεται με nanoFLOWCELL».

Τι είναι αυτό θα ρωτήσετε; Ένα καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης και εκμετάλλευσης ενέργειας, που εξασφαλίζει αυτονομία ακόμα και 600 χιλιομέτρων! Η τεχνολογία αυτή βασίζεται σε πατενταρισμένες λύσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί από τη NASA σε διαστημικά προγράμματα και έχουν εξελιχθεί από την εν λόγω εταιρεία.

«Η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον. Πολύ νωρίτερα απ’ ότι προβλέπουν οι ειδικοί», τονίζει σχετικά ο La Vecchia που παρουσιάζεται και ως επικεφαλής τεχνικός της nanoFLOWCELL AG.

Advertisement

Το εντυπωσιακό αυτό όχημα, που είναι το πρώτο τετραθέσιο με τέτοιου τύπου θύρες, εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, που αντλούν ισχύ από το νέο αυτό σύστημα που βασίζεται στις αποδεδειγμένες αρχές της οξειδοαναγωγής. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε δει αυτή την τεχνολογία σε αυτοκίνητα έως τώρα, η απάντηση είναι λόγω του αυξημένου βάρους αλλά και την καθυστέρηση στη μετατροπή της ενέργειας. Προβλήματα που η nanoFLOWCELL υποστηρίζει πως έχει λύση χάρη στην αυξημένη πυκνότητα που εξασφαλίζει η υψηλή συγκέντρωση ιοντικών φορέων φορτίου. Τα παραπάνω, έχουν δοκιμαστεί εκτενώς στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ζυρίχη.

Οι διαστάσεις του νέου QUANT είναι 5.25×2.20×1.35 (μήκος, πλάτος, ύψος) ενώ πατάει σε τεράστιους τροχούς 22 ιντσών. Διαθέτει πόρτες τύπου «Gullwing» και μακρύ μεταξόνιο λόγω της ανάγκης αποθηκευτικού χώρου για τις μπαταρίες. Με δυναμικό σχεδιασμό, ελκυστικές καμπύλες και χρώμα «Crystal Lake Blue».
[nggallery id=3191]
Στο φουτουριστικό εσωτερικό συναντάμε ξύλο (!) αλλά και τεράστια ψηφιακή κονσόλα που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη του ταμπλό – με πλάτος 1.25m και ύψος 16 εκατοστά. Με τον πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, συστήματα ελέγχου και πληροφοριών στο κέντρο και λοιπές λειτουργίες infotainment μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού. Παράλληλα, μία σειρά λειτουργιών ελέγχεται μέσω χειριστηρίων που είναι ενσωματωμένα στην ξύλινη επιφάνεια (!) και φωτίζονται όταν το QUANT e-Sportlimousine τίθεται σε λειτουργία!

Advertisement

«Κάνουμε κάτι εντελώς καινούριο, τόσο ριζοσπαστικό που θα κάνει τον κόσμο να αναρωτηθεί γιατί κανένας δεν είχε τολμήσει κάτι ανάλογο έως τώρα», δηλώνει ο La Vecchia.

Το ενδιαφέρον αυτό δημιούργημα, θα τραβήξει τα βλέμματα στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και το NewsAuto είναι εκεί για να σας μεταφέρει όλες τις αντιδράσεις και το παρασκήνιο. Μείνετε συντονισμένοι!