Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το QUANT, το QUANTiNO!

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά το QUANT, το QUANTiNO!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το QUANT, το QUANTiNO!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η έκπληξη της nanoFLOWCELL, της εταιρείας από το Λίχτενσταϊν, για την έκθεση της Γενεύης ονομάζεται QUANTiNO. Το όνομά του παραπέμπει ξεκάθαρα στο μεγάλο QUANT F, το ηλεκτρικό supercar με τα 1090 PS. Το QUANTiNO είναι λοιπόν το μικρό… αδελφάκι, ένα μικρό coupe μήκους 3,91 m, με διάταξη εσωτερικού 2+2 θέσεων και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το QUANTiNO έχει δανειστεί από το QUANT F τους τροχούς των 22 ιντσών, οι οποίοι δείχνουν τεράστιοι σε ένα τόσο κοντό αμάξωμα (το μήκος του QUANT F είναι 5,25 m). Η σχεδιαστική συγγένεια των δύο πρωτότυπων μοντέλων είναι εμφανής, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες για το μικρότερο εκ των δύο. «Το QUANTiNO είναι ένα ηλεκτρικό όχημα προσιτό σε όλους. Δεν είναι ένα ακόμη πρωτότυπο αυτοκίνητο, θα το οδηγούμε μέσα στο 2015», δήλωσε ο Nunzio La Vecchia, εφευρέτης και ιδρυτής της nanoFLOWCELL.

Σε αντίθεση με την ηλεκτρική τάση των 735 V στο QUANT F, αυτή του QUANTiNO είναι μόλις 48 V. Ο κατασκευαστής δηλώνει ότι ακόμη και έτσι η συνολική ισχύς των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων φθάνει τα 136 PS και είναι αρκετή για να προσφέρει στο μικρό coupe τελική ταχύτητα άνω των 200 km/h. Το καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης και εκμετάλλευσης ενέργειας της nanoFLOWCELL χρησιμοποιεί ιονικά υγρά, ένα με θετικό φορτίο και ένα με αρνητικό. Στο QUANTiNO η χωρητικότητα κάθε μίας εκ των δύο δεξαμενών ανέρχεται σε 175 lt., προσφέροντας αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 km! (στο QUANT F αγγίζει τα 800 km).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον La Vecchia, ένα ηλεκτρικό όχημα με τόσο χαμηλή τάση υπόκειται σε λιγότερο αυστηρούς κανονισμούς όσον αφορά την παθητική του ασφάλεια, ενώ είναι πιο εύκολη και η διαδικασία ομολογκαρίσματός του.