Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το Q50 με τα 568 PS

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το Q50 με τα 568 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το Q50 με τα 568 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε πρώτο πλάνο είναι στο περίπτερο της Infiniti ο κινητήρας του πρωτότυπου Q50 Eau Rouge. Η θυγατρική της Nissan παρουσίασε την επιλογή της για το μελλοντικό sedan επιδόσεων. Πρόκειται για το γνωστό 3.8 V6, ο οποίος δέχτηκε τις περιποιήσεις των μηχανικών της εταιρείας, με αποτέλεσμα να εμφανίζει μέγιστη ισχύ 568 PS και ροπή 61,2 kgm.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Q50 Eau Rouge με ανθρακονημάτινα στοιχεία στο αμάξωμα, φέρει τετρακίνηση και 7τάχυτο κιβώτιο. Ο συνδυασμός αυτός είναι ικανός να του χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 sec, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Infiniti. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 290 km/h.

Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την οριστική απόφασή του για να περάσει το Q50 Eau Rouge στην παραγωγή, όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Η Infiniti θα δημιουργήσει πλήρη σειρά με μοντέλα επιδόσεων, στα πρότυπα της AMG για τη Mercedes. Το Q50 θα αποτελέσει μία εναλλακτική στα premium sport sedan, απέναντι σε καταξιώμενα αυτοκίνητα, όπως η BMW M3.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση της έκδοσης του συμβατικού Q50 με ένα 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα, ισχύος 214 PS και ροπής 32,6 kgm, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου. Πρόκειται προφανώς για ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του 2λιτρου κινητήρα τον οποίο παρέχει η Mercedes στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των ομίλων Daimler και Renault-Nissan. Το συγκεκριμένο Q50 θα έρθει στην Ευρώπη το φθινόπωρο, αφού πρώτα κυκλοφορήσει στην Κίνα.