Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την πισωκίνητη Huracan

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για την πισωκίνητη Huracan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την πισωκίνητη Huracan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πισωκίνητα supercar προσφέρουν πιο αγνή, οδηγικά, εμπειρία στα… ικανά χέρια και η Lamborghini παρουσιάζει τη σχετική έκδοση της Huracan, όπως είχαμε προαναγγείλει από τις 9 Νοεμβρίου. Η LP 580-2 αφορά το coupe μοντέλο και κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, με επανασχεδιασμένα το εμπρός και το πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Η LP 580-2 αποτελεί αυθεντικό μέλος της οικογένειας της Huracan και απευθύνεται σε όσους είτε αναζητούσαν πιο έντονη οδηγική εμπειρία ή έχουν στην κατοχή τους κάποιο άλλο πισωκίνητο μοντέλο και θέλουν να αποκτήσουν μία Lamborghini», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής μάρκας, Stephan Winkelmann, δικαιολογώντας την απόφαση αυτή. Μέχρι σήμερα η πισωκίνητη Huracan ήταν μόνο αγωνιστική, για τα πρωταθλήματα Lamborghini Blancpain Super Trofeo.

Σε σχέση με τον τετρακίνητη LP 610-4, η πισωκίνητη Huracan φέρει αλλαγές που δεν περιορίζονται στην μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα. Ο ατμοσφαιρικός 5.2 V10 έχει «χαμηλώσει» κατά 30 PS, αποδίδοντας 580 PS. Το συνολικό βάρος μειώθηκε ελαφρά κατά 33 kg (στα 1.389), ενώ η κατανομή του είναι 40% μπροστά και 60% πίσω, ώστε να περιοριστεί η αδράνεια στον μπροστινό άξονα.

Advertisement
Advertisement

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ρυθμίσεις έχουν γίνει επίσης στην ανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και στα συστήματα ευστάθειας και πρόσφυσης. Οι θέσεις λειτουργίας Strada, Sport και Corsa προσφέρουν πιο έντονη υπερστροφική συμπεριφορά στην Huracan, για περισσότερα… ανάποδα τιμόνια.

Στον τομέα της επιτάχυνσης, η πισωκίνητη Huracan είναι λίγο πιο αργή από την LP 610-4. Πιάνει σε 3,4 sec τα 100 km/h, έναντι 3,2 sec για το τετρακίνητο μοντέλο. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 320 km/h (325 km/h). Όσο για την τιμή της, αυτή είναι 150.000 ευρώ (χωρίς τους φόρους).

Advertisement