Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Toyota GT86

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Toyota GT86

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Toyota GT86

ΝΕΑ

Ενώ αναμένουμε τη νέα γενιά του πισωκίνητου coupe που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Subaru, η Toyota παρουσιάζει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης την ανανεωμένη έκδοση του GT86, το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωροτου 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο νέος εμπρός προφυλακτήρας φέρει πιο φαρδιά εισαγωγή αέρα, ενώ έχουν επανασχεδιαστεί τα φώτα. Φρέσκια είναι η εμφάνιση και στην ουρά του δίθυρου αμαξώματος, με φώτα LED και νέο προφυλακτήρα. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τις διαφορετικού σχεδίου ζάντες αλουμινίου. Μικροεπεμβάσεις έχουν γίνει στο εσωτερικό, με προαιρετικές επενδύσεις από δέρμα-αλκαντάρα και νέο τιμόνι που ενσωματώνει τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος.

Μηχανολογικές αλλαγές δεν ανακοινώθηκαν για το ευρωπαϊκό GT86, για το αμερικάνικο πάντως μοντέλο που αντικαθιστά το Scion FR-S η απόδοση του 2λιτρου boxer της Subaru έχει ανέβει ελαφρά από τους 200 στους 205 ίππους και η ροπή από τα 16,3 στα 21,6 kgm. Μένει να δούμε αν αυτά τα «νούμερα» θα περάσουν και στο GT86 που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ότι έχει επαναρυθμιστεί η ανάρτηση, με αλλαγές σε αμορτισέρ και ελατήρια, με στόχο το GT86 να γίνει πιο υπάκουο στον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την επόμενη γενιά του «fun to drive» αυτοκινήτου, δεν αποκλείεται να βασίζεται στο νέο MX-5, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Toyota-Mazda.