Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πιο δυνατή Mercedes-AMG και ο Hamilton

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πιο δυνατή Mercedes-AMG και ο Hamilton

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πιο δυνατή Mercedes-AMG και ο Hamilton

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βαμμένη σε εντυπωσιακό πράσινο χρώμα, αναφορά στο «θηρίο που το έσκασε από την ζούγκλα του Νίρμπουργκρινγκ», η κορυφαία AMG GT R αποκαλύφθηκε στο Mercedes-Benz World, στο Μπρούκλαντς της Αγγλίας. Δίπλα στον Πρόεδρο της Mercedes-AMG, Tobias Moers, στην παρουσίαση του supercar με τους 585 ίππους βρέθηκε ο Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 εκμεταλλεύτηκε το κενό στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και έδωσε επιπλέον αίγλη με την παρουσία του στην εκδήλωση (δείτε ΕΔΩ το video). Οι παραγγελίες της Mercedes-AMG GT R θα αρχίσουν το Νοέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις τον Μάρτιο του 2017.

Advertisement
Advertisement

Η GT R διατηρεί την κίνηση στους πίσω τροχούς (μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT), όπως επίσης την άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους. Ο γνωστός 4.0 V8 αποδίδει 585 PS στις 6.250 rpm και 71,4 kgm ροπής από τις 1.900 έως τις 5.500 rpm. Σε συνδυασμό με το περιορισμένο βάρος (κατά 15 kg σε σχέση με την AMG GT S), τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 3,6 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 318 km/h.

Η AMG GT R ξεχωρίζει όμως και για το αεροδυναμικό της πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει το εμπρός ενεργό προφίλ, κάτω από το αυτοκίνητο. Στην ταχύτητα των 80 km/h και στο Race mode, το ανθρακονημάτινο αυτό στοιχείο – βάρους 2 kg – χαμηλώνει κατά 40 mm και αλλάζει τη ροή του αέρα. Στην πράξη, διατηρεί το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου «βιδωμένο» στην άσφαλτο. Το πίσω μέρος είναι πιο φαρδύ κατά 5,7 cm, ενώ η μεγάλη σταθερή αεροτομή συμβάλλει και αυτή στη συνολικά μεγαλύτερη κατά 155 kg κάθετη δύναμη.

Advertisement

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορική περιορισμένης ολίσθησης, την ενεργή τετραδιεύθυνση (έως 100 km/h οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους μπροστινούς, κάνοντας πιο «κοντό» εικονικά το μεταξόνιο) και σε υψηλότερες ταχύτητες στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση), ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 (275/35 ΖR 19 μπροστά και 323/30 ZR 20 πίσω) και άλλα πολλά «καλούδια».

Advertisement