Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 5008: Ποια έκδοση να επιλέξω;

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 5008: Ποια έκδοση να επιλέξω;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 5008: Ποια έκδοση να επιλέξω;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πώς μπορεί να συνδυάσει κανείς τις αυξημένες ανάγκες σε χώρους για επιβάτες και αποσκευές, με premium ποιότητα κατασκευής και εκλεπτυσμένη σχεδίαση που κλέβει την παράσταση; Επιλέγοντας το Peugeot 5008, στην έκδοση που του ταιριάζει καλύτερα φυσικά!

Advertisement
Advertisement

 

To Peugeot 5008 αποτελεί την κορυφαία πρόταση της γαλλικής εταιρίας στα premium SUVs, γοητεύει με την εκλεπτυσμένες και συνάμα δυναμικές γραμμές της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Peugeot και απευθύνεται σε οικογενειάρχες και μη που έχουν αυξημένες ανάγκες στον τομέα των χώρων, τόσο για επιπλέον επιβάτες όσο και αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

Με επτά ανεξάρτητες θέσεις, το μεγαλύτερο σε διαστάσεις SUV στη γκάμα των Γάλλων παρέχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού του, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Παράλληλα αυτές οι ανάγκες καλύπτονται πλήρως και από τις πέντε διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις του γαλλικού μοντέλου Access, Active Grip, Allure Grip, GT Line Grip και GT Grip με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε συνδυασμό με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο. Ακολουθεί η αναλυτική τους παρουσίαση που σας ενδιαφέρει πολύ γιατί είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και εκείνη που ταιριάζει ιδανικά στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Έκδοση Access

Advertisement

Η στάνταρ έκδοση Access που φέρει ήδη ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού αναφορικά με την προσφερόμενη άνεση και την ασφάλεια είναι και η εισαγωγική έκδοση για το μεγάλο premium SUV της γαλλικής εταιρίας.

Εξωτερικά η έκδοση Access διακρίνεται στο αισθητικό κομμάτι από τις ατσάλινες ζάντες με την διάμετρο στις 17 ίντσες, οι οποίες φέρουν το διακοσμητικό τάσι “Miami” της Peugeot. Παράλληλα τόσο τα καλύμματα των καθρεπτών όσο και οι χειρολαβές είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος τονίζοντας έτσι την κομψότητα και την εκλεπτυσμένη σχεδίαση του τελευταίου.

Advertisement

Στο εντυπωσιακό εσωτερικό που αποτελεί από μόνο του λόγο για να γείρει κάποιος προς την αγορά του 5008 φέρει διακοσμητικά στοιχεία σε carbon look τόσο στο ταμπλό φιλοσοφίας i-Cockpit όσο και στις πόρτες που τονίζουν ακόμη περισσότερο τον μοντέρνο και συνάμα πρακτικό σχεδιασμό του.

Ο i-Cockpit πίνακας οργάνων βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο ταμπλό και οι δεκάδες πληροφορίες που παρέχει η μεγάλη και υψηλής ευκρίνειας οθόνη του των 12,3 ιντσών φτάνουν στα μάτια του οδηγού με εύκολο και απόλυτα κατανοητό τρόπο, δίνοντας παράλληλα σε αυτό που κάθεται πίσω από το τιμόνι να τις διαμορφώσει και να τις εξατομικεύσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Σημαντικές πληροφορίες από την HD οθόνη, αλλά και την LCD οθόνη που βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, ελέγχονται από τα ενσωματωμένα χειριστήρια στο μικρό σε διάμετρο σπορ τιμόνι του 5008 που καλύπτεται από δέρμα και ρυθμίζεται τόσο σε ύψος όσο και τηλεσκοπικά με την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης να ηλεκτρική και μεταβλητή, για σωστή αίσθηση σε κάθε ταχύτητα κίνησης. Για να βρει ο οδηγός την ιδανική θέση οδήγησης, το κάθισμά του ρυθμίζεται μηχανικά και σε ύψος, ενώ ηλεκτρική είναι η ρύθμιση των εξωτερικών καθρεπτών, οι οποίοι είναι παράλληλα και θερμαινόμενοι. Να σημειωθεί ότι το κλείδωμα του 5008 γίνεται κεντρικά και με τηλεχειριστήριο.

Advertisement

Οδηγός και συνοδηγός έχουν φυσικά στην διάθεσή τους και ηχοσύστημα με ραδιόφωνο που φέρει Bluetooth, έξτρα θύρα USB, μπορεί να αναπαράγει αρχεία MP3 και ο υψηλής πιστότητας ήχος φτάνει στα αυτιά των επιβατών μέσω έξι συνολικά ηχείων, εκ των οποίων τα δύο είναι tweeters, για σωστή απόδοση και των υψηλών συχνοτήτων.

Τόσο οι ταξιδιώτες όσο και εκείνοι που περνούν καθημερινά αρκετή ώρα στο φιλόξενο εσωτερικό του 5008 θα εκτιμήσουν το στάνταρ κεντρικό υποβραχιόνιο με άνοιγμα τύπου “πεταλούδα”, το οποίο ψύχεται από το στάνταρ air Condition και φωτίζεται, για να βρίσκετε γρήγορα αυτό που ψάχνετε κάθε στιγμή της ημέρας. Τα παράθυρα είναι ηλεκτρικά για τις εμπρός και τις πίσω πόρτες και φέρουν μηχανισμό One Touch αλλά και λειτουργία αναγνώρισης εμποδίου.

Φυσικά, η αυξημένη πρακτικότητα που προσφέρει το 5008 τονίζεται από την 3η σειρά καθισμάτων που αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, η οποία αποτελείται από δύο ανεξάρτητα καθίσματα που μπορούν να αφαιρεθούν κατά βούληση. Οι επιβαίνοντες έχουν παράλληλα στην διάθεσή τους τρεις διαφορετικές παροχές ρεύματος 12V για να φορτίζουν τις φορητές συσκευές τους και όχι μόνο.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό ασφάλειας η έκδοση Access συνεχίσει το ίδιο δυναμικά με την Peugeot να περιλαμβάνει σε αυτή όλα εκείνα τα συστήματα που απαιτεί κανείς από ένα premium SUV όπως είναι το 5008. Στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται 6 συνολικά αερόσακοι (μετωπικοί οδηγού και συνοδηγού -δυνατότητα απενεργοποίησης-, εμπρός πλευρικοί και οροφής οροφής τόσο εμπρός όσο και πίσω).

Η καθημερινότητα γίνεται πιο εύκολη με το ηλεκτρικό χειρόφρενο που ενεργοποιείται αυτόματα και φέρει σύστημα Drive Away, αλλά και με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών που δεν θα σας αφήσει ποτέ να κινηθείτε χωρίς την σωστή ποσότητα αέρα στα λάστιχά σας.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας το 5008 εμφανίζεται πάνοπλο αφού φέρει στάνταρ ABS, με EBD (ηλεκτρονικό σύστημα κατανομής πέδησης) και Brake Assist (σύστημα ενίσχυσης πέδησης) αλλά και ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESP, που συμπληρώνεται από το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης των τροχών ASR και το σύστημα Hill Assist που υποβοηθά τον οδηγό να ξεκινήσει με ασφάλεια στην ανηφόρα. Παράλληλα οι πανίσχυροι προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας LED εμπρός και πίσω εξασφαλίζουν την απαραίτητη ορατότητα για τον οδηγό και κάνουν εύκολα διακριτό 5008 από τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, όλες τις ώρες.

Η εικόνα των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας του 5008 ολοκληρώνεται από τον ρυθμιστή και περιοριστή ταχύτητας (Cruise Control και Speed Limiter), το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), το σύστημα αναγνώρισης των ορίων ταχύτητας (Speed Limit Recognition and Recommendation) και το σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού (Driver Attention Warning).

Η έκδοση Access είναι διαθέσιμη με τον προηγμένο turbo PureTech κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και 23,5 κιλά ροπής στις 5.500 και 1.750 σ.α.λ. αντίστοιχα, ενώ συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,9 δευτερόλεπτα, η τελική αγγίζει τα 188 χλμ./ώρα και η μικρή κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,3 λίτρα/100 χλμ.

Έκδοση Active Grip

Σειρά έχει η έκδοση Active Grip που έρχεται να προσθέσει πάνω στον πλούσιο εξοπλισμό της Access ανεβάζοντας αισθητά τα επίπεδα χλιδής πολυτέλειας και άνεσης. Εξωτερικά οι αλλαγές είναι εμφανείς από τις ζάντες αλουμινίου “Los Angeles” με διάμετρο στις 18 ίντσες, οι οποίες φέρουν ελαστικά Mud&Snow που αυξάνουν τις δυνατότητες κίνησης του 5008 εκτός ασφάλτου.

Στο εσωτερικό πλέον μηχανικά σε ύψος ρυθμίζεται και το κάθισμα του συνοδηγού, ενώ οι εξωτερικοί καθρέπτες αναδιπλώνονται ηλεκτρικά και φέρουν LED φωτισμό υποδοχής. Το βλέμμα πέφτει φυσικά στην κεντρικά τοποθετημένη και μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών με διακόπτες τύπου πλήκτρων πιάνου από κάτω, που παίρνει την θέση της LCD. Το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει λειτουργία Mirror Link και είναι είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Το τιμόνι του οδηγού φέρει τώρα δερμάτινη επένδυση “plein fleur”, ενώ ακόμη πιο σημαντικά το στάνταρ Air Condition αναβαθμίζεται σε αυτόματο διζωνικό κλιματισμό που ρυθμίζεται πλέον μέσω της οθόνης αφής.

Στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθηση του οδηγού προστίθεται επιπλέον το Advanced Grip Control και το Hill Assist Decent Control. Το πρώτο βελτιστοποιεί την πρόσφυση των κινητήριων τροχών μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, ενώ το δεύτερο υποβοηθά στην ομαλή και ασφαλή κίνηση του 5008 και σε έντονες κατηφόρες, ειδικά στις χωμάτινες εξορμήσεις σας.

Η Active Grip έκδοση είναι διαθέσιμη στο κοινό με τον 1.2 PureTech κινητήρα βενζίνης των 130 ίππων, τόσο με το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο όσο και με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Peugeot.

Στη διάθεση των ενδιαφερόμενων είναι και ο προηγμένος κινητήρας πετρελαίου BlueHDi χωρητικότητας 1,5 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και περισσότερα από 30,6 κιλά ροπής στις 3.750 και 1.750 σ.α.λ. αντίστοιχα. Συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με το αυτόματο 8άρι.

Έκδοση Allure Grip

Η Allure Grip αυξάνει περαιτέρω την κομψότητα και την πολυτέλεια που προσφέρει το 5008 το οποίο δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό εξωτερικά χάρη στα φιμέ κρύσταλλα στις πίσω πόρτες, στα φινιστρίνια και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Παράλληλα η προστατευτική ποδιά στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα είναι σε γκρι μεταλλικό χρώμα, ενώ στις βάσεις των θυρών βλέπουμε πλαϊνά διακοσμητικά inox.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει χάρη στο διακοσμητικό ντεκόρ στο ταμπλό και τις πόρτες σε πλέξη ‘Brumeo’ αλλά ακόμη περισσότερο λόγω του LED ατμοσφαιρικού μπλε φωτισμού που κάνει ακόμη και την πιο σύντομη βόλτα μοναδική, ενώ στον εξοπλισμό του συστήματος πολυμέσων έχει προστεθεί και το σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατης απεικόνισης.

Σε αυτή την έκδοση το κάθισμα του οδηγού φέρει μηχανική ρύθμιση ύψους και στήριξης της οσφυικής μοίρας, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνεται και μετατρέπεται σε τραπεζάκι, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα να μεταφέρετε ιδιαίτερα μακριά αντικείμενα με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

Η Allure Grip είναι διαθέσιμη με τις επιλογές και τα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που βλέπουμε και στην έκδοση Active Grip.

Έκδοση GT Line Grip

Για μία ακόμη πιο επιβλητική παρουσία στο δρόμο που συνοδεύεται από επιπλέον εξοπλισμό άνεσης των επιβατών αλλά και υποβοήθησης του οδηγού υπάρχει η GT Line Grip.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του 5008 γίνεται ακόμη πιο κομψή χάρη στην εμφάνιση της “Black Diamond” οροφής και τα καλύμματα των καθρεπτών σε μαύρο μεταλλικό χρώμα. Τα σήματα “GT Line” κοσμούν τα εμπρός φτερά και την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό με τα πεντάλ και το υποπόδιο να είναι από αλουμίνιο, ενώ τα πατάκια velours ξεχωρίζουν για το σκούρο ανθρακί χρώμα και τη διπλή τους ραφή. Το τιμόνι έχει επενδυθεί με διάτρητο δέρμα, φέρει επιχρωμιωμένο δακτύλιο και σήμα “GT Line”, ενώ το i-Cockpit προσφέρει δύο επιλογές διαμόρφωσης “Boost” και “Relax”.

Στο εξοπλισμό ασφάλειας έχουν προστεθεί οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω που συνοδεύονται από κάμερα οπισθοπορείας με θέαση 180 μοιρών (City Pack 1) αλλά και το πακέτο ασφάλειας Safety PLUS Pack 1.

Το παραπάνω πακέτο, ολοκληρώνει την ασπίδα προστασία που προσφέρει το 5008 και περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και σωστής τήρησης απόστασης μεταξύ οχημάτων, ενεργή προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, ενεργό σύστημα ελέγχου γωνίας χωρίς ορατότητα και ενεργό σύστημα ανίχνευσης προσοχής οδηγού. Στο πακέτο ανήκουν επίσης τα συστήματα για την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας των αυτόματης λειτουργίας Full LED προβολέων, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, ο φωτοχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης και ο αυτόματος φωτισμός Follow me home.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει ούτε το cruise control με περιοριστή ταχύτητας που συνδυάζεται με το σύστημα αναγνώρισης σημάτων και προσαρμογής της ταχύτητας στα νόμιμα όρια.

Πέρα από τα μηχανικά σύνολα πετρελαίου και βενζίνης που γνωρίζουμε ήδη από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις η GT Line Grip είναι διαθέσιμη και με τον ισχυρότερο PureTech υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων και 180 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο και αναβαθμίζει σημαντικά τις επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,3 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 219 χλμ./ώρα.

Έκδοση GT Grip

Η έκδοση GT Grip ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες καθώς είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με τον ισχυρό δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου BlueHDi των 180 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και η ροπή του ξεπερνά τα 40 κιλά στις μόλις 2.050 σ.α.λ.

Η συγκεκριμένη έκδοση φέρει παράλληλα σήματα “GT” στα εμπρός φτερά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών και σε σχέση με την έκδοση GT Line απουσιάζει από τον εξοπλισμό της το πακέτο Safety PLUS 1.

Τώρα που γνωρίζετε και εσείς τις λεπτομέρειες των εκδόσεων του premium SUV της γαλλικής εταιρίας μπορείτε να διαλέξετε εκείνη την έκδοση που ταιριάζει ιδανικά με τις ανάγκες αλλά και τα αισθητικά σας κριτήρια.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας.