Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsAUTOChoice

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Passat GTE: Η plug-in hybrid πρόταση της VW

  • newsautoteam

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής όπου άλλοι κατασκευαστές στρέφονται αποκλειστικά στα crossovers, η Volkswagen διατηρεί στη γκάμα της επιλογές για όλα τα γούστα, ανανεώνοντας μάλιστα το Passat.

Το πολυτελές και καλαίσθητο sedan που έχει άλλωστε διαγράψει εξαιρετική πορεία σε ότι αφορά στις πωλήσεις του – τόσο στον υπόλοιπο κόσμο όσο και στην Ελλάδα. Στην κορυφή της γκάμας του νέου μοντέλου βρίσκεται η έκδοση Passat GTE.

Πρόκειται για το πρώτο μιας νέας γενιάς plug-in υβριδικών μοντέλων Volkswagen με σημαντικά μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Καθοριστικό στοιχείο είναι η μπαταρία με υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο. Στο νέο Passat είναι ενισχυμένη κατά 31%, καθώς με ενεργειακή χωρητικότητα 13 kWh η ηλεκτρική αυτονομία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP έχει αυξηθεί στα 56 χιλιόμετρα. Αυτές οι τιμές αντιστοιχούν σε περίπου 66 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, τιμή κατά 20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του μοντέλου.

Το νέο Passat GTE είναι ένα Plug-in-Hybrid με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα TSI. Ξεκινάτε στο αθόρυβο πρόγραμμα e-Mode με μηδενικές εκπομπές, στο οποίο λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας. Όταν ενεργοποιείτε την επιλογή GTE με το αντίστοιχο πλήκτρο, συνδυάζετε την ισχύ των δύο κινητήρων με το λεγόμενο “Boost”. Έτσι επιτυγχάνεται μια ισχύς 160 kW (218 ίππων) με ροπή έως 400 Nm, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα έως 225 km/h.

Το Passat GTE συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου ικανού να καλύψει μεγάλες αποστάσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πλέον οικονομικά μεσαία μοντέλα που είναι διαθέσιμα σήμερα. Επιπλέον, το Passat GTE των 218 ίππων (160 kW) είναι ένα από τα πρώτα οχήματα της κατηγορίας του που καλύπτει σήμερα τις αυστηρότατες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6d που θα ισχύσουν για τα νέα αυτοκίνητα από το 2021!

Η φόρτιση του νέου Passat GTE είναι πιο εύκολη από την αλλαγή μιας λάμπας: Απλά συνδέστε το καλώδιο φόρτισης σε μια οικιακή πρίζα ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Στο σπίτι η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει πλήρως μετά από περίπου 6:15 ώρες. Και όταν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης ή ένα διαθέσιμο Wallbox, τότε η μπαταρία φορτίζεται πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες.

Επίσης το Passat GTE διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα συστήματα IQ.DRIVE. Ας δούμε αναλυτικότερα κάποια από αυτά…

Travel Assist – πρωτοποριακή τεχνολογία IQ.DRIVE
To IQ.DRIVE, η ομπρέλα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού της Volkswagen, συνδυάζει τεχνολογίες που οδηγούν προς την αυτόνομη οδήγηση. Σε αυτές περιλαμβάνεται το νέο Travel Assist. Έτσι το Passat έγινε το πρώτο Volkswagen που μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα και με υποβοήθηση πρακτικά σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων, από 0 έως 210 km/h.

Διαισθητικό τιμόνι
Η Volkswagen εξελίσσει τη διαισθητική λειτουργία καθώς και τεχνολογίες που λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αυτόματα. Το νέο Passat είναι το πρώτο Volkswagen παγκοσμίως με διαισθητικό τιμόνι, το οποίο αναγνωρίζει το άγγιγμα του οδηγού παρέχοντας μια διαδραστική διασύνδεση για συστήματα όπως το Travel Assist.

Lane Assist και IQ.LIGHT – να βλέπετε και να σας βλέπουν
Η καθοδήγηση λωρίδας με την Υποβοήθηση Λωρίδας (Lane Assist) έχει αναβαθμιστεί με τη χρήση μιας νέας πολύ-λειτουργικής κάμερας. Οι καινούργιοι IQ.LIGHT – LED matrix προβολείς βελτιώνουν επίσης την ασφάλεια και την άνεση. Μετά το πολυτελές SUV Touareg, το Passat είναι το πρώτο από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας που θα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα διαδραστικό σύστημα προβολέων Matrix. Το νέο Passat GTE διαθέτει τους IQ.LIGHT- LED Matrix προβολείς στο βασικό εξοπλισμό, όπως άλλωστε και ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η γερμανική μάρκα.

Όλα αυτά με τιμή απόκτησης στα 53.700 ευρώ.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto