Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE απο Βαρκελώνη: Οδηγούμε το Seat Leon SC

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE απο Βαρκελώνη: Οδηγούμε το Seat Leon SC

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE απο Βαρκελώνη: Οδηγούμε το Seat Leon SC

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βρισκόμαστε στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη για να κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής της SC έκδοσης του νέου Seat Leon. Πρόκειται για το πρώτο τριθυρο Leon με το οποίο η ΙσπανοΓερμανική εταιρεία ευελπιστεί οτι θα “ακουμπήσει” τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 25 με 35 χρονών, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν οικογένεια.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή στην Ισπανία: Τάκης Τρακουσέλλης

Ο σπορτίφ χαρακτήρας του μοντέλου είναι εμφανής, με τους σχεδιαστές της Seat να καταφέρνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το μεταξόνιο του μοντέλου που δοκιμάζουμε στην Βαρκελώνη είναι κατά 35 mm πιο κοντό από αυτό του 5θυρου Leon, ομοίως και το συνολικό μήκος υποχωρεί στα 4,23 m. Ο χώρος αποσκευών δεν επηρεάζεται, διατηρώντας τον όγκο των 380 lt.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τα γνώριμα σύνολα TSI και TDI του Ομίλου Volkswagen, χωρητικότητας από 1,2 έως 2 lt. Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.2 TSI, ο οποίος είναι διαθέσιμος και στην δύο εκδόσεις ισχύος (86 και 105 PS). Ο 1.4 με 122 PS συνδυάζεται στάνταρ με start/stop και σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, εμφανίζοντας μέση κατανάλωση 5,2 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 120 g/km. Υπάρχει επίσης ο 1.4 TSI με 140 PS και παρόμοια περιβαλλοντική επίδοση (5,2 lt. και 119 g). Στην κορυφή των TSI συναντάμε τον 1.8, ισχύος 180 PS, για την έκδοση FR.

Advertisement
Advertisement

Στους diesel υπάρχουν τέσσερις επιλογές: δύο με 1.6 TDI και δύο με 2λιτρο κινητήρα. Η αρχή γίνεται με τον 1.6 TDI στην έκδοση με τα 90 PS (δε θα εισαχθεί στη χώρα μας), ενώ ο 1.6 με 105 PS όταν συνδυάζεται με start/stop και σύστημα επανάκτησης της ενέργειας (έκδοση Ecomotive) χρειάζεται μόλις 3,8 lt. καυσίμου σε μεικτό κύκλο (οι ρύποι είναι 99 g. CO2 ανά km). Ο 2.0 TDI εμφανίζεται επίσης σε δύο παραλλαγές, με 150 και 184 PS. Ανάλογα με τον κινητήρα, τα συστήματα μετάδοσης περιλαμβάνουν 5τάχυτα ή 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια, DSG διπλού συμπλέκτη με 6 ή 7 σχέσεις.

Το Leon SC (SportCoupe) αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου με τιμή που θα ξεκινάει κάτω από τα 13.000€ (χωρίς απόσυρση).

Για την πλήρη δοκιμή, μείνετε συντονισμένοι στον No1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας…

Advertisement

 

[nggallery id=1793]

Advertisement