Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

NewsautoTV: Παρουσιάζουμε το φουτουριστικό Mercedes F 015

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NewsautoTV: Παρουσιάζουμε το φουτουριστικό Mercedes F 015

Mercedes Summer

NewsautoTV: Παρουσιάζουμε το φουτουριστικό Mercedes F 015

Mercedes Summer

Όταν η Mercedes-Benz παρουσίαζε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2015 το πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion, η αυτόνομη οδήγηση αποτελούσε ακόμα κάτι πολύ μακρινό για τον ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (facebook.com/SeitanF1)

Δύο χρόνια μετά, που η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, όσα περιλαμβάνει και όσα προσφέρει αυτό το εντυπωσιακό πρωτότυπο δεν μας εκπλήσσουν. Βέβαια εξακολουθούν να μας συναρπάζουν.

«Στον 21ο αιώνα η πολυτέλεια αφορά το χώρο και το χρόνο και το επαναστατικό πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion προσφέρει αυτές τις πολυτέλειες. Το αυτοκίνητο ξεπερνά το ρόλο του απλού μεταφορικού μέσου και εξελίσσεται σε κινούμενο χώρο διαμονής», ανέφερε κατά την παρουσίαση του αυτόνομου, φουτουριστικού οχήματος ο CEO της Mercedes-Benz, Dr. Dieter Zetsche.

Advertisement
Advertisement

Πλέον μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε, να αγγίξουμε, να ψηλαφήσουμε το εντυπωσιακό F 015 Concept. Αυτό συνέβη στο Bosch Mobility Experience που έλαβε χώρα στην πίστα δοκιμών της γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας, στο Μπόξμπεργκ, με το NewsAuto να είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο που έδωσε το «παρών».

Όπως μαρτυρά το όνομά του (Luxury in Motion) αποτελεί ένα πολυτελές όχημα, με εικόνα βγαλμένη από το μέλλον και με τετραθέσιο τύπου lounge εσωτερικό προσφέρει άνετες μετακινήσεις για τους επιβάτες. Τα καθίσματα είναι περιστρεφόμενα ώστε οι επιβάτες να μπορούν να συνομιλούν, να χαλαρώνουν ή να εργάζονται. Συναντάμε οργανικά υλικά, όπως ξύλο καρυδιάς, δέρμα nappa και γυάλινες επιφάνειες, σε ένα τρίπτυχο που συνδυάζεται με περίσσια αρμονία.

Advertisement

Καθώς το αύριο θα περιλαμβάνει απόλυτη συνδεσιμότητα, εντός του F 015 υπάρχουν έξι ενσωματωμένες στο όχημα οθόνες αφής, που το μετατρέπουν σε ένα ψηφιακό κέντρο.  Όλα αυτά στο πλαίσιο του οράματος της Mercedes-Benz «Πόλη του Μέλλοντος 2030».

Το εν λόγω πρωτότυπο βρέθηκε εκεί ως προάγγελος της συνεργασίας της Mercedes-Benz με τη Bosch στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Δείτε κάθε λειτουργία του, στο video που ακολουθεί…

Advertisement