ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Citroen C1! (upd)

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το νέο Citroen C1! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Citroen C1! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το Peugeot 108, έρχεται το δεύτερο από τα τρία… αδελφάκια. Το αυτοκίνητο πόλης της Citroen είναι έτοιμο να κυριαρχήσει στις πόλεις, με νέα εμφάνιση, καλύτερη ποιότητα κατασκευής, μεγαλύτερους χώρους και απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης της εικόνας του αμαξώματος και του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός μέρος αποτελείται από τη νέα μάσκα της Citroen, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και τα μακρόστενα φώτα ημέρας LED στο πάνω μέρος. Η διχρωμία (με κόκκινη οροφή και εξωτερικούς καθρέπτες) προσδίδει στιλ στο νέο C1, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσης ως 3θυρο αλλά και στην έκδοση Airscape με συρόμενη υφασμάτινη οροφή (σε κόκκινο, μαύρο ή γκρι χρώμα).

To Citroen C1 φθάνει σε μήκος τα 3,46 m και ζυγίζει μόλις 840 kg. Ο όγκος του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί στη νέα γενιά στα 196 lt. Στο εσωτερικό, φωτογραφίες του οποίου δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Κινητήρια σύνολα θα είναι – όπως στην περίπτωση του 108 – οι τρικύλινδροι 1.0 με 68 PS και 1.2 με 82 PS. Ο δεύτερος χαρίζει επιτάχυνση 0-100 σε 11 sec, ενώ καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,3 lt/100 km (99 g/km). Πλέον αναμένουμε να ακούσουμε νέα και από το νέο Toyota Aygo.

Advertisement
Advertisement