Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέος 3λιτρος diesel με 300 PS για την Panamera

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος 3λιτρος diesel με 300 PS για την Panamera

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέος 3λιτρος diesel με 300 PS για την Panamera

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αρχίσει στην Ευρώπη η διάθεση του 4θυρου coupe της Porsche με το νέο V6 diesel, με την τιμή στη Γερμανία να ορίζεται στα 85.300 ευρώ. Ο πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 3 lt. αποδίδει 300 PS και αντικαθιστά το σύνολο με ισχύ 250 PS. Η πρεμιέρα της συγκεκριμένης Panamera θα γίνει σε λίγες μέρες στη Φρανκφούρτη.

Advertisement
Advertisement

Ο V6 εμφανίζει και μεγαλύτερη ροπή, με τη μέγιστη τιμή στα 66,3 kgm (από τις 1.750 έως τις 2.500 rpm). Παράλληλα, οι μηχανικοί της Porsche επενέβησαν στο 8τάχυτο αυτόματο Tiptronic S. Οι σχέσεις 1 έως 4 έγιναν πιο κοντές για βελτίωση της επιτάχυνσης. Έτσι, η νέα Panamera diesel φθάνει από στάση στα 100 km/h σε 6 sec (έναντι 6,8 sec με τον απερχόμενο κινητήρα). Η τελική ταχύτητα ανέβηκε από τα 244 στα 259 km/h.

Το γερμανικό Gran Turismo χρειάζεται σύμφωνα με το εργοστάσιο μόλις 6,4 lt. καυσίμου ανά 100 km σε μεικτό κύκλο, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 169 CO2/km. Η Porsche ανακοίνωσε αλλαγές και στις αντιστρεπτικές ράβδους, για πιο sport συμπεριφορά της νέας Panamera.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται πλέον το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+), το οποίο μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμο στις βενζινοκίνητες εκδόσεις της Panamera. Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό, φρενάρει ανάλογα με τις συνθήκες τον κάθε έναν από τους πίσω τροχούς, προσφέροντας βελτιωμένη αίσθηση αλλά και πιο ασφαλή συμπεριφορά τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές ταχύτητες.

Advertisement
Advertisement