Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εμφάνιση και εξοπλισμός για το Clio RS

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα εμφάνιση και εξοπλισμός για το Clio RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εμφάνιση και εξοπλισμός για το Clio RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με δύο εκδόσεις ισχύος και τρεις παραλλαγές πλαισίου, η Renault Sport προσφέρει αρκετές δυνατότητες διαμόρφωσης της σπορ έκδοσης του Clio. Το ανανεωμένο καυτό σουπερμίνι θα διατίθεται επίσης με πλουσιότερο εξοπλισμό, που επηρεάζει τόσο την εμφάνιση όσο και την οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο 1.6 turbo του Clio RS συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (με paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι) και αποδίδει 200 ή 220 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση εφοδιάζει τις εκδόσεις Sport και Cup. Η Sport φέρει 17άρες ή 18άρες ζάντες αλουμινίου και ρύθμιση της ανάρτησης που είναι «φιλική» στην καθημερινή χρήση. Το Clio RS Cup με στάνταρ τροχούς 18 ιντσών δίνει περισσότερη έμφαση στη σπορ συμπεριφορά στο δρόμο και την πίστα.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία έκδοση το Clio RS Trophy με 220 ίππους, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,6 sec και τελική ταχύτητα στα 235 km/h. Πέρα από τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 20 mm μπροστά και 10 mm πίσω. Στον προαιρετικό εξοπλισμό της έκδοσης Trophy περιλαμβάνεται εξάτμιση της Akrapovic, την οποία είδαμε στο πρωτότυπο Clio RS 16.

Η Renault χαρίζει νέα εμφάνιση στο hot hatch, με τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και το νέο προφυλακτήρα που ενσωματώνουν φώτα LED (θυμίζουν καρό σημαία). Η τεχνολογία RS Vision, όπως την ονομάζει η γαλλική μάρκα, συντονίζει τους προβολείς ομίχλης, τα φώτα στροφής, τα φώτα πορείας και διασταύρωσης. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης Launch Control, το RS Monitor και το σύστημα παραμετροποίησης RS Drive με τρεις ρυθμίσεις: Normal, Sport, Race.

Advertisement