Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα δεδομένα στα πολυμορφικά από το Scenic

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα δεδομένα στα πολυμορφικά από το Scenic

ΝΕΑ

Νέα δεδομένα στα πολυμορφικά από το Scenic

ΝΕΑ

Στην επέτειο των 20 ετών από το λανσάρισμα του Scenic, η Renault παρουσιάζει στη Γενεύη τη νέα γενιά του πολυμορφικού της. Η γαλλική μάρκα επιχειρεί να θέσει υψηλά στάνταρ στην κατηγορία, χαρίζοντας στο Scenic δυναμική εμφάνιση που τονίζεται από τη σχεδίαση του εμπρός μέρους, τη διχρωμία του αμαξώματος και την τοποθέτηση τροχών 20 ιντσών σε όλη τη γκάμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ως ένα μικρότερο Espace, το Scenic προσφέρει άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων και πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων με το πάτημα ενός κουμπιού. Σε 5θέσια διάταξη ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 572 lt. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη – τύπου tablet – 8,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων R-LINK 2, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών (λειτουργεί σε ταχύτητες από 7 έως 60 km/h).

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την προηγούμενη τρίτη γενιά, το νέο Scenic έχει μεγαλώσει ελαφρά σε διαστάσεις. Φθάνει σε μήκος τα 4,4 m, σε πλάτος το 1,86 m. και σε ύψος το 1,65 m. ενώ η απόσταση των 17 cm από το έδαφος του χαρίζει δυνατότητες διέλευσης ανάλογες ενός crossover. Μέσα στο 2016 θα αποκαλυφθεί και το Grand Scenic, με επιπλέον δυνατότητες φόρτωσης και 7θέσιο εσωτερικό.

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το νέο Scenic θα έχουν δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε έξι συνδυασμούς με diesel και δύο με βενζίνη. Ανάμεσά τους θα είναι και υβριδική έκδοση για τον Energy dCi 110 PS (με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο), με στόχο τον περιορισμό κατανάλωσης και ρύπων. Ο 1.5 diesel θα δέχεται βοήθεια από ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο δεν θα μπορεί όμως να κινεί μόνο του το πολυμορφικό της Renault.

Advertisement

Διαθέσιμοι θα είναι επίσης ο 1.5 dCi 95, ο 1.5 dCi 110 (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων), ο 1.6 dCi με 130 (με μηχανικό 6 σχέσεων) και 160 ίππους (αυτόματο 6 σχέσεων), ο 1.2 TCe 115 (χειροκίνητο κιβώτιο) και ο 1.2 TCe 130 (επίσης μηχανικό σύστημα μετάδοσης).

Advertisement