Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Να και το ευρωπαϊκό Kia Niro

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να και το ευρωπαϊκό Kia Niro

ΝΕΑ

Να και το ευρωπαϊκό Kia Niro

ΝΕΑ

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγο, το υβριδικό SUV της Kia θα εμφανιστεί επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στη Γενεύη. Το μήκους 4,36 m. Niro φιλοδοξεί να αποτελέσει μία εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των compact SUV/crossover, απέναντι στο best seller Qashqai και μοντέλα όπως το Mokka, το HR-V κ.α. Οι πωλήσεις του στη Γηραιά Ήπειρο θα αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2016, βοηθώντας την Kia να πιάσει τους στόχους για περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Niro βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Kia, αποκλειστικά για οικολογικά μοντέλα. Το υβριδικό σύστημα έχει συνδυαστική ισχύ 141 ίππους (αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 1.6 GDI με 105 PS και ηλεκτρικό μοτέρ 43 PS), βρίσκεται όμως ακόμη υπό εξέλιξη από τους μηχανολόγους της της εταιρείας. Στόχος είναι να ομολογκαριστεί με εκπομπές CO2 στα επίπεδα των 89 g/km.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς του Niro μέσω του 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερούς ζυγίζουν 33 kg, είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα και δεν επηρεάζουν τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, το οποίο προσφέρει ικανοποιητικό όγκο για την κατηγορία (421 lt).

Θα είναι διαθέσιμο σε επτά χρώματα αμαξώματος και με ζάντες αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών, ενώ πρεμιέρα για μοντέλο της Kia κάνει το πρωτόκολλο επικοινωνίας Android Auto. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος (με ανίχνευση και πεζών), ενώ από τα τέλη του έτους θα έχει – επίσης προαιρετικά – και δυνατότητα ρυμούλκησης (φορτία έως 1.300 kg). Στάνταρ θα προσφέρονται τα συστήματα υπενθύμισης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας αλλά και διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα.

Το Kia Niro θα κατασκευάζεται στην Κορέα και θα συνοδεύεται από την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Advertisement