Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes me Apps: H νέα ψηφιακή εποχή

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes me Apps: H νέα ψηφιακή εποχή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes me Apps: H νέα ψηφιακή εποχή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Mercedes παρουσίασε τις νέες, διευρυμένες εφαρμογές Mercedes me Aps για τους κατόχους των αυτοκινήτων της, εισάγοντας μια νέα εποχή συνδεσιμότητας στην καθημερινότητα του ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τη νέα γενιά των εφαρμογών Mercedes me Apps, που δίνουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη μέσω του smartphone του να συνδεθεί σε ένα πλήρες ψηφιακό περιβάλλον υπηρεσιών και πληροφόρησης του αυτοκινήτου.

Πλέον, υπάρχουν 3 διαφορετικές εφαρμογές, η Mercedes me που αφορά σε λειτουργίες του αυτοκινήτου, η Mercedes me Store από την οποία μπορεί ο ιδιοκτήτης να αποκτήσει ψηφιακές αναβαθμίσεις και προϊόντα του οχήματός του, καθώς και η εφαρμογή Mercedes me Service για ό,τι αφορά στη συντήρηση του αυτοκινήτου.

Οι 3 εφαρμογές αυτές είναι διαθέσιμες για να τις «κατεβάσει» ο ιδιοκτήτης της Mercedes στο κινητό του μέσω του App Store και του Google Play Store και προσφέρουν ευκολότερη και πιο γρήγορη από κάθε άλλη φορά λειτουργία. Σημαντικό στοιχείο τους αποτελεί και το γεγονός ότι μπορούν να χειριστούν ταυτόχρονα και οι 3 με τη χρήση του μοναδικού Mercedes me ID του ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Μεμονωμένα, η νέα Mercedes me App δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να βλέπει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία του αυτοκινήτου όπως τα χιλιόμετρά του, η αυτονομία του ή η πίεση των ελαστικών του, επίσης, μέσω αυτής μπορεί να βάλει σε λειτουργία τον κλιματισμό, να κλείσει ή ανοίξει τα παράθυρα και την οροφή από απόσταση, ενώ για πρώτη φορά μπορεί να αναβοσβήσει τα φώτα για να μπορεί να δει που βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο π.χ. σε ένα πάρκινγκ.

Η εφαρμογή Mercedes me Service εκτός του ότι ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη πότε ήρθε η ώρα για service, τον ειδοποιεί επίσης για στοιχεία όπως π.χ. να τσεκάρει την πίεση των ελαστικών σε ένα βενζινάδικο, ενώ μέσω αυτής μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού απευθείας με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας.

Advertisement

Σημαντικό στοιχείο της «υπόστασης» των νέων εφαρμογών Mercedes me αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι εφαρμογές αυτές βασίζονται πάνω σε μια κοινή πλατφόρμα. Το 2019 η Mercedes έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έδωσε τη δυνατότητα σε προγραμματιστές από όλον τον κόσμο να εξελίξουν software ειδικά για τις εφαρμογές αυτές.

Advertisement

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε κατά την –από απόσταση– συνομιλία μας με τον κ. Matthias Vaitl, Υπεύθυνο του Mercedes Me & Ψηφιακών Υπηρεσιών της εταιρείας.

Ο κ. Vaitl μας αποκάλυψε επιπλέον των παραπάνω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι 3 νέες εφαρμογές της Mercedes me θα είναι διαθέσιμες σε 40 χώρες παγκοσμίως και μετά το λανσάρισμα της νέας S-Class στα τέλη του έτους, σε ακόμη περισσότερες. Στην Ελλάδα, από τις 23 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες Mercedes μπορούν να κατεβάσουν στο smartphone τους τις νέες αυτές εφαρμογές.

Advertisement

Επίσης, ο υπεύθυνος των Mercedes me μας τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που ήδη οι εφαρμογές αυτές έχουν λάβει αξιολόγηση 5 αστέρων και μέση βαθμολόγηση 4,4/5 από τους χρήστες τους.

Τέλος, στην ερώτησή μας για το εάν η Mercedes θα δημιουργήσει ξεχωριστές Mercedes me εφαρμογές για κατόχους ειδικών μοντέλων όπως π.χ. αυτά της AMG, ο κ. Vaitl μας ανέφερε ότι ναι, συνεχώς η εταιρεία δουλεύει στο πως θα διευρύνει περαιτέρω τις εφαρμογές αυτές ετοιμάζοντας συνεχώς νέες λειτουργίες και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και ειδική εφαρμογή για τους κατόχους της Mercedes-AMG.

 

Διαβάστε επίσης:

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Video: Πώς έγινε η συντήρηση των βασιλικών αυτοκινήτων

Διαδικασίες express στη Διεύθυνση Μεταφορών Αττικής!