Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με το VW Polo παρκάρεις άνετα και με ασφάλεια

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το VW Polo παρκάρεις άνετα και με ασφάλεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με το VW Polo παρκάρεις άνετα και με ασφάλεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Θέλεις να νιώσεις την ασφάλεια 5 αστέρων, να είσαι πάντα συνδεδεμένος και να επωφελείσαι από τις προηγμένες τεχνολογίες IQ.Drive;

Advertisement
Advertisement

Τότε το νέο Volkswagen Polo, που έχει περισσότερα από 14 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και μπήκε πλέον στην έκτη του γενιά, είναι το αυτοκίνητο που ψάχνεις. Το μοντέλο της γερμανικής εταιρείας προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία συνδυάζοντας άνεση, εντυπωσιακή εμφάνιση και φυσικά τεχνολογία.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το μότο που συνόδεψε το λανσάρισμά του: «We make the future real» Μία ιδέα που κατευθύνει τη στρατηγική της Volkswagen, ορίζει πρωτοποριακές παραμέτρους για κάθε αυτοκίνητο της και το νέο Polo είναι το πρώτο μοντέλο της που δημιουργήθηκε με βάση αυτή τη στρατηγική.

Από την πρώτη έκδοση, το Polo εξοπλίζεται με το IQ.Drive, το οποίο περιλαμβάνει κορυφαία συστημάτα ασφαλείας όπως είναι το “Front Assist”, το “City Emergency Braking” με Αναγνώριση Πεζών αλλά και το Multi-collision Brake (Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων), καθιστώντας το, ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Ξέρει όμως και να συνδυάζει ασφάλεια με άνεση και σε αυτό το πλαίσιο συναντάμε μία ακόμα λύσει που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο του IQ.Drive: το ηλεκτρονικό σύστημα «Park Assist». Αυτό το σύστημα υποβοήθησης κατευθύνει αυτόματα το Polo μέσα σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις στάθμευσης και μπορεί επίσης να βγει με όπισθεν από παράλληλες θέσεις στάθμευσης.

Ενεργοποιείται με την πίεση ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα. Με τα φλας ο οδηγός επιλέγει την πλευρά που θα παρκάρει το αυτοκίνητο. Αν το Park Assist εντοπίσει μέσω των αισθητήρων υπερήχων μία αρκετά μεγάλη θέση στάθμευσης (40 εκατοστά χώρου ελιγμών μπροστά και πίσω αρκούν), η υποβοηθούμενη στάθμευση αρχίζει.

Advertisement

Ο οδηγός βάζει όπισθεν και το μόνο που χρειάζεται είναι να πατάει το γκάζι και το φρένο (μία αυτόματη λειτουργία πέδησης βοηθάει σε περίπτωση ανεπαρκούς χώρου). Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει μόνο του το τιμόνι και σας χαρίζει παρκάρισμα… πιο εύκολο από ποτέ!

Advertisement

Το Polo απολαμβάνει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.  Πιο συγκεκριμένα, κατάφερε να λάβει μεγάλη βαθμολογία, πετυχαίνοντας σκορ 96% στην προστασία των ενηλίκων ενώ παράλληλα να αποσπάσει 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 76% στην ασφάλεια των πεζών και 59% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας του.