Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 290 ίππους πλέον το Leon Cupra

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 290 ίππους πλέον το Leon Cupra

ΝΕΑ

Με 290 ίππους πλέον το Leon Cupra

ΝΕΑ

Μετά την ανανέωση στο Ibiza Cupra, που περιλαμβάνει νέο κινητήρα, η Seat προχωρά σε αλλαγές και στο ισχυρότερο Leon. Διαθέσιμο σε τρίθυρο coupe, πεντάθυρο hatch και station wagon αμάξωμα, το Leon Cupra δέχεται επεμβάσεις που δεν περιορίζονται στο αισθητικό κομμάτι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σημαντικότερη αλλαγή η αυξημένη ισχύς του 2λιτρου TSI, από τα 280 στα 290 PS. Παράλληλα, εξακολουθεί να διατίθεται η έκδοση του Cupra με τους 265 ίππους. Οι επεμβάσεις από τους μηχανικούς της Seat έχουν ως αποτέλεσμα η μέγιστη τιμή της ροπής (35,7 kgm) να εμφανίζεται σε πιο ευρύ φάσμα στροφών, από τις 1.700 έως τις 5.800 rpm.

Advertisement
Advertisement

Το Leon Cupra 290 με το προαιρετικό κιβώτιο DSG εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε 5,7 sec (5,8 sec με το 6άρι μηχανικό). Η τελική ταχύτητα του ισχυρότερου Seat περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όσο για την κατανάλωση, αυτή ορίζεται από τον κατασκευαστή στα 6,6 lt/100 km με το DSG και στα 6,7 lt. με το μηχανικό κιβώτιο (149 και 156 g/km, αντίστοιχα). Το προαιρετικό πακέτο Performance δίνει το… κάτι παραπάνω, με δαγκάνες της Brembo, αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς και σπορ ελαστικά.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει νέο μπλοκέ διαφορικό στον μπροστινό άξονα, το οποίο υπόσχεται ακόμη καλύτερη πρόσφυση και περιορισμό του φαινομένου του torque steer (αλλαγή διεύθυνσης κατά την επιτάχυνση). Οπτικά, το Leon Cupra 290 διαφέρει από τις 19άρες ζάντες αλουμινίου, το αεροδυναμική πακέτο με την πίσω αεροτομή, τα μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες και το λογότυπο «Cupra» στις δαγκάνες των φρένων.