Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με 204 άλογα η πρώτη plug-in υβριδική Skoda Octavia

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 204 άλογα η πρώτη plug-in υβριδική Skoda Octavia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με 204 άλογα η πρώτη plug-in υβριδική Skoda Octavia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Skoda Octavia θα είναι διαθέσιμη και με plug-in υβριδική έκδοση, η οποία στοχεύει στο να συνδυάσει την πολύ καλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση. Ας δούμε τα πρώτα της στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Octavia αποκαλύφθηκε από τη Skoda πριν λίγες ημέρες και ακολουθώντας τα βήματα της μεγαλύτερης Superb, θα είναι το δεύτερο μοντέλο της μάρκας που λανσάρεται με plug-in υβριδική επιλογή.

Η νέα αυτή έκδοση που ονομάζεται «Octavia iV», θα πλαισιώσει τις εκδόσεις βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου ή «ήπιου» υβριδικού συστήματος του μοντέλου, δημιουργώντας μια υπέρ-πλήρη γκάμα επιλογών.

Στα τεχνικά και μηχανικά της στοιχεία, η νέα Skoda Octavia iV θα φέρει έναν κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI 156 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων. Η συνδυαστική τους ισχύς ανέρχεται στους 204 ίππους και η ροπή στα 350 Nm.

Advertisement
Advertisement

Στάνταρ υπάρχει ένα 6τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και μια μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh που της προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 55 χιλιομέτρων με βάση τον νεότερο κύκλο μέτρησης WLTP. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει είτε από μια οικιακή πρίζα, είτε από ειδικό ταχυφορτιστή.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες μας εντυπώσεις από τη νέα Skoda Octavia

Advertisement

Από πλευράς απόδοσης, η Skoda ανακοινώνει 0-100 km/h σε μόνο 7.9 sec και τελική ταχύτητα 220 km/h, καθιστώντας της έτσι ως μια από τις πιο γρήγορες εκδόσεις στη γκάμα. Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση, αυτή αναμένεται να είναι πολύ χαμηλή, ιδίως όταν ο οδηγός κάνει χρήση του ηλεκτρισμού. Σημειώστε επιπλέον ότι η Skoda θα εντάξει σύντομα στις επιλογές της Octavia και την ισχυρότερη plug-in υβριδική έκδοσή της με 245 ίππους.

Advertisement

Στα υπόλοιπα στοιχεία της, η Octavia iV έρχεται με μικρότερο ρεζερβουάρ βενζίνης 40 λίτρων έναντι 45 λίτρων στις αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις της, ενώ παρότι έχει προστεθεί η μπαταρία, ο χώρος αποσκευών διατηρεί μια αρκετά καλή χωρητικότητα 450 λίτρων στο χάτσμπακ-σεντάν μοντέλο ή 490 λίτρων στο Combi.