Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 2.0 βενζίνης και 2.2 diesel η Giulia

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 2.0 βενζίνης και 2.2 diesel η Giulia

ΝΕΑ

Με 2.0 βενζίνης και 2.2 diesel η Giulia

ΝΕΑ

Φθάσαμε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για να πληροφορηθούμε τις λεπτομέρειες για τις απλές εκδόσεις του νέου μεσαίου οικογενειακού Alfa Romeo. Η Giulia είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2015 σε εκδήλωση στο Μιλάνο, αποκλειστικά όμως ως Quadrifoglio με 2.9 V6 BiTurbo 510 ίππων. Πλέον, στην ελβετική πόλη παρουσιάστηκε το βασικό μοντέλο με δύο κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αντίστοιχης χωρητικότητας 2.000 και 2.200 cc.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Παράλληλα η ιταλική μάρκα έκανε γνωστό ότι από τα μέσα Απριλίου θα ανοίξει σταδιακά η διαδικασία παραγγελιών στις διάφορες αγορές της Ευρώπης. Η Giulia θα λανσαριστεί με υπερτροφοδοτούμενο 2.0 βενζίνης απόδοσης 200 ίππων (αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων) και 2.2 diesel με 150 και 180 PS (και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 6άρι μηχανικό και 8άρι αυτόματο).

Η Alfa Romeo υποστηρίζει ότι η επιλογή υλικών και μηχανικών μερών έγινε με γνώμονα όσο το δυνατόν ισορροπημένη κατανομή βάρους στους δύο άξονες (1.374 kg για τη 2.2 diesel 180 PS και 1.524 kg για την Quadrifoglio). Η επιλογή της ανάρτησης (διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω) τονίζει το σπορ και premium χαρακτήρα του ιταλικού sedan.

Advertisement
Advertisement

Τρία θα είναι τα επίπεδα εξοπλισμού, το βασικό «Giulia» που περιλαμβάνει όμως σύστημα αυτόνομης πέδησης και σύστημα πολυμέσων Connect με οθόνη 6,5 ιντσών, το μεσαίο «Super» με δερμάτινες επενδύσεις και 17άρες ζάντες και το κορυφαίο «Quadrifoglio» με σπορ καθίσματα με αλκαντάρα, σπορ τιμόνι, λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, αεροδυναμικό πακέτο, φώτα Xenon, φρένα επιδόσεων κ.α.