Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Live απο ΗΠΑ: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Smart

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Live απο ΗΠΑ: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Smart

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Live απο ΗΠΑ: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Smart

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το newsauto.gr βρίσκεται στο Μαϊάμι, για να γνωρίσει και να οδηγήσει για πρώτη φορά το ηλεκτρικό Smart. Ενα αυτοκίνητο που πλέον -στη νέα του μορφή- θέλει να θέσει νέα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση…

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ: ΤΑΛΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Αυτές τις ημέρες στο εξωτικό Μαϊάμι κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής, οπότε μείνετε συντονισμένοι, προσεχώς θα σας έχουμε τις οδηγικές μας εμπειρίες.
Θα σας μεταφέρουμε όμως όλες τις πληροφορίες που μάθαμε εδώ για το Smart electric.

smart electric drive, Pressefahrvorstellung Miami 2016; smart electric drive, press test drive Miami 2016

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά απο το Smart που ξέρουμε. Η ηλεκτρική έκδοση θα διατίθεται τόσο στο fortwo, όσο και στα cabrio και forfour. Εδώ στις ΗΠΑ, έχουμε διαθέσιμο μόνο το διθέσιο.
Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ανανεωμένος, αποδίδει 81 ίππους με τη ροπή του να είναι στα 16,3 kgm. Οι τεχνικοί της Smart έχουν προβεί σε ρυθμίσεις ώστε να χρειάζεται μικρότερη ενέργεια ο κινητήρας, να υπάρχουν λιγότερες απώλειες (πχ. όταν φρενάρεις ή αφήνεις το γκάζι ), ενώ παράλληλα έχουν αυξήσει την χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου στα 17,6 kWh.
Πλέον το fotwo ED έχει αυτονομία 160 km, ενώ πέντε χιλιόμετρα λιγότερα είναι το cabrio ED και το forfour ED, λόγω μεγαλύτερου βάρους.

Miami 2016

Miami 2016

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις το fortwo κάνει το 0-100km/h επιτάχυνσης σε 11,5 sec, 11,8 το cabrio και 12,7 το τετράθυρο-τετραθέσιο forfour. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία φόρτισης, σε 6 ώρες με οικιακή πρίζα θα είναι σχεδόν στο 80%. Με το wallbox σε 3,5 ώρες, ενώ ο ίδιος φορτιστής με τριφασικό ρεύμα θα φορτίζει στο 100% σε μόλις 45 λεπτά! Μάθαμε μάλιστα πως αυτός ο φορτιστείς θα κοστίζει περίπου 750€.

trakousellis_wolfgang

O Dr Wolfgang Never, υπεύθυνος ανάπτυξης των μπαταριών και της φόρτισης, μας αναλύσει τη συστοιχία των μπαταριών λιθίου

Advertisement

Το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2017, με τιμές που δεν θα ξεφεύγουν πολύ απο τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή περίπου 25.000€…

Θα επανέλθουμε για τις οδηγικές μας εμπειρίες: Μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο, στο newsauto.gr

trakousellis_smartEV_1

Ο συντάκτης του newsauto.gr στο Μαϊάμι με το ηλεκτρiκό Smart

Advertisement