Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζικο υβριδικό supercar άνω των 1.000 ίππων!

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινέζικο υβριδικό supercar άνω των 1.000 ίππων!

ΝΕΑ

Κινέζικο υβριδικό supercar άνω των 1.000 ίππων!

ΝΕΑ

Την ευκαιρία της να «συστηθεί» στο ευρωπαϊκό κοινό έχει στη Γενεύη μία νέα εταιρεία με έδρα την Κίνα. Η Techrules αναπτύσσει τεχνολογία ηλεκτροκίνησης με φόρτιση από τουρμπίνα, την οποία ονομάζει TREV. Την παρουσίασε πάνω σε δύο πρωτότυπα supercar, τα ΑΤ96 και GT96.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η τεχνολογία TREV έχει ως στόχο την αύξηση της αυτονομίας, η οποία μπορεί θεωρητικά να φθάσει τα 2.000 km! Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας το κινέζικο supercar θα μπορεί να διανύσει 150 km. Μία μικρο-τουρμπίνα που περιστρέφεται στις 96.000 rpm παράγει 49 PS, με το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος να χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών λιθίου οξειδίου-μαγνησίου. Αυτές με τη σειρά τους δίνουν ενέργεια στα 6 ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν κίνηση (ένα σε κάθε μπροστινό τροχό και από δύο σε κάθε έναν οπίσθιο).

Advertisement
Advertisement

Η Techrules δεν έδωσε πληροφορίες για κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανακοίνωσε πάντως συνδυαστική ισχύ 1.044 PS, επιτάχυνση 0-100 σε 2,5 sec και τελική ταχύτητα περιοριζόμενη στα 350 km/h! H θεωρητική αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000 km, ενώ σε καθεστώς λειτουργίας plug-in η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 0,18 lt/100 km!

Το διθέσιο και τετρακίνητο πρωτότυπο ζυγίζει 1.380 kg, ενώ ο στόχος για το αυτοκίνητο παραγωγής είναι κάτω από 1.000 kg. Οι δοκιμές από πρωτότυπο έχουν αρχίσει από το Φεβρουάριο στην πίστα του Σίλβεστον, ενώ τα φιλόδοξα πλάνα προβλέπουν έναρξη περιορισμένης παραγωγής του supercar εντός της επόμενης διετίας. Θα ακολουθήσουν αυτοκίνητα σουπερμίνι και μικρομεσαία που θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας TREV.