Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κia: Tα στάνταρ συστήματα ασφάλειας του Ceed

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κia: Tα στάνταρ συστήματα ασφάλειας του Ceed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κia: Tα στάνταρ συστήματα ασφάλειας του Ceed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα από τα αστέρια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν αναμφίβολα το Kia Ceed, που στην τρίτη του πλέον γενιά, σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη ενισχύοντας την παρουσία της κορεάτικης εταιρείας στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου και στο C-segment.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από  την ελκυστική του σχεδίαση, το εργονομικό και ποιοτικό εσωτερικό, τους οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες, το νέο Kia Ceed εφοδιάζεται με τεχνολογικές καινοτομίες που εντυπωσιάζουν: το εξελιγμένο σύστημα infotainment, το σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης αλλά και μία σειρά από ηλεκτρονικούς «φύλακες αγγέλους».

Ακόμα και η Inmotion, η αρχική έκδοση εξοπλιστικά του νέου Kia Ceed είναι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ESP, 6 αερόσακους, air condition, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, cruise control, αυτόματα φώτα, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, καθώς και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας. Ας δούμε αναλυτικά, ποια συστήματα έχει τοποθετήσει η Kia στο εν λόγω μοντέλο και πως αυτά μπορεί να σας γλιτώσουν από δύσκολες καταστάσεις.

Έξυπνη τεχνολογία ασφαλείας
Τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού ADAS, οι τεχνολογίες DRIVE WiSE της Kia, κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς και την οδήγηση πιο χαλαρή. Λιγότερο άγχος και ταλαιπωρία μεταφράζονται σε περισσότερη απόλαυση μέσα στο νέο σας Kia Ceed.

Advertisement
Advertisement

kia-ceed-lane-keep-assist-system640

Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (LKAS)
Μην ανησυχείτε μήπως βγείτε από τη λωρίδα σας. Το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας (LKAS) του νέου Kia Ceed κάνει τα πάντα για να σας διατηρήσει εκεί. Χρησιμοποιώντας μία κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις και σας ειδοποιεί όταν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει ακούσια της λωρίδας. Αν χρειαστεί, επαναφέρει το αυτοκίνητο στη λωρίδα.

kia-ceed-smart-cruise-control640

Advertisement

Αυτόματος ρυθμιστής ταχύτητας (SCC)
Χρησιμοποιώντας κάμερα και ραντάρ, το Smart Cruise Control (SCC) με λειτουργία Stop and Go καθορίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Αν αυτό αυξήσει την ταχύτητά του, τότε το νέο σας Kia Ceed επιταχύνει έως την προεπιλεγμένη ταχύτητα. Αν επιβραδύνει, το αυτοκίνητο φρενάρει ή ακόμη και σταματά, ώστε να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας.

kia-ceed-lane-following-assist640

Advertisement

Ενεργό Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (LFA)
Ενσωματώνοντας την τελευταία τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, το Ενεργό Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας ρυθμίζει (LFA) την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τo τιμόνι, σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα. Εξοπλισμένο με κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες από 0 έως 180 km/h. Κάνοντας την οδήγηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης πιο εύκολη και πιο ασφαλή.

kia-ceed-driver-attention-warning640tall

Σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού (DAW)
To Σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού (DAW) εντοπίζει απώλεια συγκέντρωσης του οδηγού, παρακολουθώντας το μοτίβο αντίδρασης στο τιμόνι, στους διακόπτες φλας, την επιτάχυνση και τη συνολική διάρκεια οδήγησης. Σε περίπτωση μειωμένων αντανακλαστικών ή έλλειψης προσοχής του οδηγού, τότε υπάρχει οπτική και ηχητική ειδοποίηση.

Advertisement

kia-ceed-blind-spot-collision-warning640

Πρόσθετη Ασφάλεια
Οι αισθητήρες ραντάρ του συστήματος Blind-Spot Collision Warning (BCW) παρακολουθούν τις τυφλές γωνίες των καθρεπτών, ειδοποιώντας σας για άλλα οχήματα μέσω ένδειξης στους πλαϊνούς καθρέπτες. Εν τω μεταξύ, το σύστημα Rear Cross Traffic Collision Warning (RCCW) σας ειδοποιεί για την πιθανότητα άλλα οχήματα πίσω σας να βρεθούν στην πορεία σας, ώστε να αντιδράσετε ανάλογα.

kia-ceed-forward-collision-avoidance-assist640

Εμπρός Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Ατυχήματος (FCA)
Το Εμπρός Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Ατυχήματος (FCA) ανιχνεύει οχήματα μπροστά σας, χρησιμοποιώντας κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, ειδοποιώντας σας οπτικά αν υπάρχει αυξημένη πιθανότητα σύγκρουσης. Επιλέξτε το σύστημα προστασίας πεζών και θα υπάρξει δόνηση στο τιμόνι αν πεζοί βρεθούν στο δρόμο. Αν δεν αντιδράσετε, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.