Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Καταιγισμός από καυτά Golf στην Αυστρία

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καταιγισμός από καυτά Golf στην Αυστρία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Καταιγισμός από καυτά Golf στην Αυστρία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Worthersee Τreffen, σε ένα μαγευτικό τοπίο στη λίμνη Βέρδερζε της Αυστρίας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα show βελτιωμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Εκεί κάθε χρόνο ο Όμιλος Volkswagen δίνει τον καλύτερό του εαυτό, παρουσιάζοντας μία σειρά από «φουσκωμένα» μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι επισκέπτες του GTI Meeting θα έχουν την ευκαιρία να δουν φέτος τέσσερις ακραίες εκδοχές του Golf. Ορισμένες από αυτές είναι κοντά στην παραγωγή, άλλες «δείχνουν» κάτι πιο μακρινό. Κάποια αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από μαθητευόμενους της Volkswagen, άλλα από τα ίδια τα τμήματα R&D. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Το τετρακίνητο Golf GTE Sport είναι μία υβριδική παραλλαγή του Golf GTI, με ελαφρύ αμάξωμα χάρη στη χρήση ανθρακονήματος. Φέρει τον 1.6 turbo από το αγωνιστικό Polo R WRC που αποδίδει 299 ίππους και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η ισχύς εκάστου είναι 115 PS και η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 400 PS. Το GTE Sport χρειάζεται 4,3 sec για να επιταχύνει στα 100 km/h και φθάνει σε τελική τα 280 km/h, ενώ μπορεί να διανύσει απόσταση 50 km με ηλεκτρική ενέργεια. Και όλα αυτά, ενώ η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι 2 lt/100 km.

Golf GTI Clubsport

Golf GTI Clubsport

Advertisement
Advertisement

Το Golf GTI Clubsport είναι μία πιο ουσιαστική δημιουργία, καθώς στα σχέδια της Volkswagen είναι να το περάσει το 2016 στην παραγωγή, για να γιορτάσει τα 40ά γενέθλια του Golf GTI. Ο γνωστός 2λιτρος TSI γίνεται ακόμη πιο ισχυρός, αποδίδοντας 265 PS χάρη σε λειτουργία boost. Επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, πίσω αεροτομή, διαχύτης και πλαϊνά σπόιλερ αναλαμβάνουν να βελτιώσουν την αεροδυναμική συμπεριφορά του Golf. Αγωνιστικά καθίσματα και άλλες λεπτομέρειες, καθιστούν ξεχωριστό το εσωτερικό του GTI Clubsport.

Golf GTI Dark Shine

Golf GTI Dark Shine

Για τα επόμενα δύο Golf, υπεύθυνοι είναι μαθητευόμενοι της Volkswagen. Δεκατρείς νέοι από το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ δημιούργησαν το Dark Shine, σε διχρωμία γκρι-κίτρινου. Εδώ, ο 2.0 TSI αποκτά μέγιστη ισχύ 395 PS, ενώ οι επεμβάσεις επεκτείνονται στο σύστημα εξάτμισης, το κιβώτιο DSG κ.α.

Μία άλλη ομάδα 14 μαθητευομένων από το εργοστάσιο της VW στο Τσβικάου της Σαξονίας, ασχολήθηκε με ένα station wagon αμάξωμα. Οι νέοι ετοίμασαν και παρουσίασαν το Golf Variant Biturbo Edition, το οποίο εφοδιάζεται με 2λιτρο diesel που αποδίδει 240 PS και την τετρακίνηση 4Motion από το Passat Variant.

Golf Variant Biturbo Edition

Golf Variant Biturbo Edition