Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα, υπερπολυτελής, ανοικτή Rolls-Royce

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα, υπερπολυτελής, ανοικτή Rolls-Royce

ΝΕΑ

Η νέα, υπερπολυτελής, ανοικτή Rolls-Royce

ΝΕΑ

Σε απευθείας σύνδεση, μέσω διαδικτύου, η Rolls-Royce αποκάλυψε το νέο της convertible. Η Dawn (αυγή, στα ελληνικά) τοποθετείται στην κορυφή των ανοικτών μοντέλων, από άποψη πολυτέλειας, άνεσης και – φυσικά – κόστους. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τη δει από κοντά (και όχι να την οδηγήσει) στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το μεγάλο cabrio των 5,28 m. προσφέρει – σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της μάρκας – πραγματικές θέσεις για τέσσερις επιβάτες και όχι για 2+2, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Η Rolls-Royce επέλεξε την υφασμάτινη οροφή για λόγους αισθητικής και… ρομαντισμού. Πρόκειται για νέο μηχανισμό, που λειτουργεί αθόρυβα σε ταχύτητες του αυτοκινήτου έως τα 50 km/h και ολοκληρώνει τη διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος σε 22 sec.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανολόγοι της Rolls-Royce σχεδίασαν νέα ανάρτηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της ακαμψίας αλλά και της άνεσης. Μην ξεχνάμε ότι η Dawn είναι ένα αυτοκίνητο βάρους άνω των 2.500 kg. Κινητήρας είναι ο V12 των 6,6 lt, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 79,5 kgm ροπής και κιβώτιο το αυτόματο 8 σχέσεων της ZF. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 4,9 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.