Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μελλοντική ναυαρχίδα της Infiniti

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μελλοντική ναυαρχίδα της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μελλοντική ναυαρχίδα της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Q80 Inspiration μας επιτρέπει να ρίξουμε «κλεφτές ματιές» στο μεγάλο πολυτελές μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, τον αντίπαλο της Mercedes S-Class, της BMW 7 Series, του Audi A8 και του – επίσης αναμενόμενου – Volvo S80. Θα είναι το κεντρικό έκθεμα της Infiniti στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του πρωτότυπου οχήματος, ενός τετράθυρου μοντέλου με coupe προφίλ και υβριδική τεχνολογία. Το μοντέλο παραγωγής θα ονομάζεται προφανώς Q80 και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Θα εφοδιάζεται με ό,τι κορυφαίο θα διαθέτει η Infiniti το 2016 (τότε αναμένεται να φθάσει στη γραμμή παραγωγής) σε επίπεδο κινητήρων και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το μήκος του Q80 Inspiration ξεπερνά τα 5 m. (5,05 m για την ακρίβεια), το πλάτος τα 2 m. ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3,1 m. Η σχεδίασή του παραπέμπει σε… γλυπτό, ενώ στο εντυπωσιακό πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και η γυάλινη οροφή που καταλήγει σε σχήμα «V». Οι μεγάλοι τροχοί έχουν διάμετρο 22 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό – φωτογραφίες του οποίου θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες – συνυπάρχουν ανθρακόνημα, αλουμίνιο και δέρμα, ενώ έχουν τοποθετηθεί τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα.