Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η λιμουζίνα της Hyundai-Genesis

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η λιμουζίνα της Hyundai-Genesis

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η λιμουζίνα της Hyundai-Genesis

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένας ακόμη ανταγωνιστής στην πολυτελή κατηγορία κάνει την εμφάνισή του. Η Genesis απέκτησε μερική ανεξαρτησία από τη Hyundai (όπως η DS από τη Citroen) και λανσάρει το πρώτο της μοντέλο. Το G90 (EQ900 στην Κορέα) αποτελεί τη ναυαρχίδα της Genesis, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και εξοπλισμού. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άνεση που προσφέρουν τα τέσσερα καθίσματα, όπως επίσης στο φιλτράρισμα των θορύβων που περνούν στην καμπίνα των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

To μεγάλο Genesis φθάνει σε μήκος τα 5,2 m. και έχει μεταξόνιο 3,16 m. Θα τοποθετηθεί απέναντι σε λιμουζίνες με κύρος όπως η Mercedes S-Class, η BMW 7 Series και το Audi A8, αλλά και το νέο μοντέλο της Volvo, το S90. Στη λίστα με τα ηλεκτρονικά του συστήματα περιλαμβάνονται πιλότος ημι-αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Highway Driving Assistance – αρχικά για την αγορά της Κορέας), έξυπνο Cruise Control και υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Το G90 εφοδιάζεται με τετρακίνηση και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει τρία σύνολα βενζίνης: τον 3.3 V6 T-GDI (370 ίππων), τον 3.8 V6 GDI (315 PS) και τον κορυφαίο 5λιτρο V8 GDI (425 PS) που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε 5,7 sec. Όλοι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ οι δύο πρώτοι εξοπλίζουν και πισωκίνητες εκδόσεις του G90.

Μετά την Κορέα, το G90 θα λανσαριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η άφιξή του στην ευρωπαϊκή αγορά. Μέσα στην επόμενη πενταετία η Genesis προγραμματίζει την παρουσίαση άλλων πέντε μοντέλων.

Advertisement