Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ford συνδέει το αυτοκίνητο με το ηλεκτρικό ποδήλατο

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford συνδέει το αυτοκίνητο με το ηλεκτρικό ποδήλατο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ford συνδέει το αυτοκίνητο με το ηλεκτρικό ποδήλατο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την έκθεση κινητής τηλεφωνίας και τεχνολογίας Mobile World Congress στη Βαρκελώνη επέλεξε η Ford για να αποκαλύψει την πρότασή της για τις αστικές μετακινήσεις. Και το έπραξε μία μόλις ημέρα πριν ανοίξει τις πύλες του το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στην Ισπανία λοιπόν παρουσιάστηκε το νέο επεισόδιο στο πλάνο Ford Smart Mobility, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασίας του αυτοκινήτου και των μαζικών μέσων μεταφοράς με το ηλεκτρικό ποδήλατο. Στόχος της Ford είναι να προσφέρει πιο γρήγορες και εύκολες μετακινήσεις για όσους κινούνται καθημερινά από την οικία τους στο χώρο εργασίας, και πίσω.

Το πείραμα της Ford ονομάζεται Handle on Mobility και αποσκοπεί στην εξασφάλιση αστικών μετακινήσεων με πιο οικονομικό, ασφαλή και υγιεινό τρόπο. Οι σχεδιαστές της εταιρείας δημιούργησαν περισσότερα από 100 πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bikes). Επιλέχθηκαν δύο, το MoDe:Me και το MoDe:Pro, τα οποία και παρουσιάζονται στη Βαρκελώνη. Το πρώτο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μετακινούνται γρήγορα μέσα στην πόλη και το δεύτερο σε επαγγελματίες (π.χ. κούριερ ή ηλεκτρολόγοι).

Advertisement
Advertisement

Και τα δύο ποδήλατα φέρουν ηλεκτρικό μοτέρ 200 watt, με χωρητικότητα μπαταριών 9 Α/h, που προσφέρει βοήθεια στον ποδηλάτη σε ταχύτητες έως 25 km/h. Τα δύο e-bikes εφοδιάζονται αισθητήρα, ο οποίος ειδοποιεί τον αναβάτη (μέσω δόνησης στο τιμόνι) για οχήματα που επιχειρούν να τον προσπεράσουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα ποδήλατα αναδιπλώνονται για να χωρούν μέσα στα αυτοκίνητα της Ford.