Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ferrari FXX-K Evo είναι ένα θηρίο για την πίστα

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ferrari FXX-K Evo είναι ένα θηρίο για την πίστα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ferrari FXX-K Evo είναι ένα θηρίο για την πίστα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σχεδόν κάθε χρόνο η Ferrari τηρεί την παράδοση να παρουσιάζει ένα νέο «τέρας» στο περιθώριο του Finali Mondiali, του τελευταίου και μεγαλύτερου event που έχει για τους αγώνες με μοντέλα της, που γίνεται στο Μουτζέλο της Ιταλίας. Έτσι και τώρα, με την FXX-K Evo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η εντυπωσιακή Ιταλίδα αποτελεί εξέλιξη της «απλής» FXX-K, αν και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός μάλλον μοιάζει βλασφημία. Τι κατάφεραν λοιπόν τα μεγάλα μυαλά στο Μαρανέλο;

Έβαλαν νέα πίσω αεροτομή, με κινούμενα μέρη (όπως συμβαίνει με το DRS στη Formula 1). Τοποθέτησαν πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα έναν κάθετο μορφοποιητή αέρα (shark fin), ανασχεδιάσαν τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες σμιλεύοντάς τους στο βέλτιστο βαθμό αναζητώντας την καλύτερη δυνατή ροή αέρα. Ανασχεδιάστηκε το πάτωμα, το κάλυμμα του κινητήρα και τον διαχύτη ενώ ρύθμισαν εκ νέου τις αναρτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Τι πέτυχε η Ferrari με τα παραπάνω; Αύξησε την τιμή της παραγόμενης κάθετης δύναμης κατά 23% σε σχέση με το φετινό μοντέλο. Αυτό σημαίνει αύξηση της τάξης του 75% σε σχέση με τη LaFerrari που έχει άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο.

Αν θέλετε να το… μεταφράσουμε αυτό, στην ευθεία της Μόντσα όπου μπορεί να πιάσει την τελική της ταχύτητα, παράγει 830 κιλά κάθετης δύναμης!

ferrari-fxx-k-evo-c640

Advertisement

Ακόμα τοποθέτησαν νέο τιμόνι, επίσης ακολουθώντας τα τεχνολογικά χνάρια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ η θέα προς τα πίσω, η λειτουργία του υβριδικού συστήματος αλλά και πληροφορίες σχετικά με την τηλεμετρία του οχήματος, παρουσιάζονται σε οθόνη.

ferrari-fxx-k-evo-a640

Advertisement

Το εν λόγω μοντέλο απευθύνεται στα μέλη του προγράμματος Corse Clienti, είτε είναι ήδη κάτοχοι μίας FXX-K ή όχι. Αυτό που δεν γνωστοποιήθηκε ακόμα, είναι έναντι τι χρηματικού τιμήματος…

ferrari-fxx-k-evo-e640 ferrari-fxx-k-evo-b640 ferrari-fxx-k-evo-d640