Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η εντυπωσιακή μετενσάρκωση της Porsche 917 (video)

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εντυπωσιακή μετενσάρκωση της Porsche 917 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η εντυπωσιακή μετενσάρκωση της Porsche 917 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα από τα πιο εμβληματικά δημιουργήματα στην ιστορία της Porsche ήταν αναμφίβολα η αγωνιστική 917!

Advertisement
Advertisement

Ένα μοντέλο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται δύο χρόνια νωρίτερα, με αφορμή τους νέους κανονισμούς που επέτρεπαν την συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα Le Mans, sportscars με κυβισμό έως 5lt και ελάχιστο βάρος 800 κιλά.

Ο τότε επικεφαλής Ferdinand Piech είχε ρίξει όλη του την προσοχή στο εν λόγω με το σωληνοειδές πλαίσιο. Αυτό ήταν φτιαγμένο από αλουμίνιο, ενώ το αμάξωμα από συνθετικά υλικά ενισχυμένα με υαλονήματα.

Στα σωθικά της 917 βρισκόταν ένας 12κύλινδρος κινητήρας οριζόντιας διάταξης, αρχικά 4.5lt, απόδοσης 520 αλόγων. Στην πορεία, οι μηχανικοί της Porsche δημιούργησαν διάφορες εκδόσεις, είτε με κοντό πίσω μέρος, είτε με μακρύ, είτε χωρίς οροφή, ώστε να εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις των κανονισμών θεσμών σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Πέρασαν 50 χρόνια από την παρουσίαση της 917 που χάρισε στην Porsche την πρώτη από τις πολλές νίκες της στο Mans, το 1970. Και προς τιμήν αυτού του θρύλου των αγώνων, η γερμανική εταιρεία προετοίμασε μία σύγχρονη εκδοχή του – την 917 Concept Study.

Στο video που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε το χθες και το αύριο, με πλάνα από τις συμμετοχές της Porsche στον φημισμένο αγώνα αντοχής με την 917 αλλά και ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του… νέου της αυτού.

Advertisement

Και τα δύο οχήματα, σε φυσικές διαστάσεις, βρίσκονται στο Μουσείο της Porsche, στο πλαίσιο της έκθεσης «Colours of Speed-50 Years of the 917», που «τρέχει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.