Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Cayman GT4 για τις πίστες

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Cayman GT4 για τις πίστες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Cayman GT4 για τις πίστες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα σκληροπυρηνικό αυτοκίνητο που δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους παρουσίασε η Porsche στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η Cayman GT4 Clubsport διατίθεται άμεσα προς πώληση για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο για αγώνες ή απλά για track days.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Όταν είχε αποκαλυφθεί η πολιτική Cayman GT4 είχε χαρακτηριστεί ως «ό,τι πιο κοντά σε αγωνιστικό μοντέλο έχει κατασκευάσει πρόσφατα η Porsche». Τώρα η γερμανική εταιρεία λανσάρει και την αγωνιστική έκδοση για ακόμη περισσότερη απόλαυση. Η Clubsport έκδοση του σπορ coupe ζυγίζει 1.300 kg και εφοδιάζεται με το γνωστό 6κύλινδρο boxer των 3,8 lt. στα ίδια επίπεδα ισχύος, δηλαδή στα 385 PS.

Εδώ σταματούν όμως οι ομοιότητες με την απλή GT4. Η ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω τροποποιημένου 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Η αλλαγή των σχέσεων γίνεται μέσω των paddles που υπάρχουν πίσω από το αγωνιστικό τιμόνι. Η εμπρός ανάρτηση προέρχεται αυτούσια από το 911 GT3 Cup, ενώ η πίσω φέρνει ορισμένες τροποποιήσεις σε σχέση με αυτή της αγωνιστικής 911.

Advertisement
Advertisement

Τα φρένα που αναλαμβάνουν να… κατεβάσουν πολλά km/h στις πίστες αποτελούνται από δίσκους 380 mm, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Το ABS έχει 12 θέσεις ρύθμισης, ενώ το ESP έχει ρυθμιστεί ανάλογα. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 18 ιντσών και πατούν σε σλικ ελαστικά της Michelin (25/64 μπροστά και 27/68 πίσω). Τέλος, το τιμόνι είναι ηλεκτρομηχανικό.

Αν θέλετε να μάθετε την τιμή της Cayman GT4 Clubsport, αυτή ορίζεται στα 111.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους κάθε χώρας. Η Porsche θα την ομολογκάρει για μία σειρά αγώνες, όπως το πρωτάθλημα αντοχής VLN του Νίρμπουργκρινγκ, το SRO GT4, το Pirelli GT3 Cup Trophy των ΗΠΑ κ.α.

Advertisement