Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H θηριώδης Lexus RC F GT3 στη SEMA

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H θηριώδης Lexus RC F GT3 στη SEMA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H θηριώδης Lexus RC F GT3 στη SEMA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H έκθεση SEMA αφορά ότι πιο… σπέσιαλ έχουν να επιδείξουν οι κατασκευαστές και λαμβάνει χώρα μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Με το που άνοιξαν οι πόρτες της, ένα μοντέλο ξεχώρισε από τον… βαριά οπλισμένο ανταγωνισμό κι αυτό δεν είναι άλλο από την αγωνιστική Lexus RC F GT3 στη SEMA. Η ιαπωνική μάρκα που δεν περιορίζεται μόνο στα πολυτελή οχήματα αλλά αρέσκεται και στο να δημιουργεί και θηρία με τέσσερις τροχούς, έχει χρησιμοποιήσει ως βάσει το μοντέλο παραγωγής RC F.

Μόνο που το τμήμα F Performance της μάρκας το έχει «μεταμορφώσει», εναρμονίζοντάς το στους κανονισμούς της αγωνιστικής κατηγορίας GT3 των πρωταθλημάτων της FIA. Το βάρος του, έχει περιοριστεί στα μόλις 1300 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Advertisement
Advertisement

Lexus-RC-F-GT3-d640

Εφοδιάζεται με 5λιτρο V8 που προσφέρει περισσότερα από 500 άλογα, με την ισχύ να περνάς στους δρόμους χάρη σε 6αρι σειριακό κιβώτιο με «αυτάκια» πίσω από το τιμόνι.

Υπεύθυνος για την εξέλιξη του Lexus RC F GT3 θα είναι ο οδηγός αγώνων Scott Pruett, με τον οποίο άλλωστε συνεργάζεται εδώ και χρόνια, γνωρίζοντας επιτυχίες τόσο στο πρωτάθλημα Grand-Am όσο και στον 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα.

Advertisement

Lexus-RC-F-GT3-a640tall