Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Bugatti αποκάλυψε τη… συγκλονιστική Divo των 1500 αλόγων!

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bugatti αποκάλυψε τη… συγκλονιστική Divo των 1500 αλόγων!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Bugatti αποκάλυψε τη… συγκλονιστική Divo των 1500 αλόγων!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ήταν μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες πρεμιέρες στο Pebble Beach Concours d’Elegance. Και δικαίωσε τις προσδοκίες! Ο λόγος για τη Bugatti Divo, το εντυπωσιακό Supercar απόδοσης 1500 PS!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το νέο δημιούργημα της γαλλικής μάρκας, οδηγεί σε νέα, διαφορετικά από της Chiron σχεδιαστικά μονοπάτια. Είναι πιο μπρουτάλ σε εμφάνιση αλλά και πιο αποδοτικό, καθώς παράγει 90 επιπλέον κιλά κάθετης δύναμης!

Στον πρώτο τομέα, αυτόν του «φαίνεσθαι», κοιτώντας τη Divo κατά μέτωπο αντιλαμβάνεσαι άμεσα την ανάγκη της να «αναπνέει». Σχεδόν όλο της το πρόσωπο αποτελεί έναν μεγάλο αεραγωγό, ενώ ανάλογη λειτουργία έχει και το σμιλεμένο της καπό.

Advertisement
Advertisement

Στην παραγωγή της επιπλέον κάθετης δύναμης συνεισφέρει το πιο φαρδύ εμπρός σπόιλερ ενώ στον τομέα της απαιτούμενης ψύξης των φρένων, η Bugatti κάνει λόγο για τέσσερις ανεξάρτητες πηγές ροής αέρα σε κάθε γωνιά του οχήματος. Τα ανοίγματα στον εμπρός προφυλακτήρα, τους κάθετους αεραγωγούς στα άκρα του, τον αεραγωγό μπροστά από το ψυγείο αλλά και τους διαχύτες μπροστά από κάθε τροχό.

bugatti-divo-g640

Διόλου αθώα είναι και η σχεδίαση της οροφής, η οποία συνεισφέρει τα μέγιστα στην ψύξη του κινητήρα, καθώς βοηθά στη ροή αέρα προς το κάλυμμα του και στη συνέχεια στα σωθικά του. Πάνω  από το χώρο που δουλεύουν υπερωρίες τα 1500 άλογα του 8λιτρου W16, συναντάμε ένα εντυπωσιακό shark fin που οδηγεί στη νέα πίσω αεροτομή που είναι κατά 23% φαρδύτερη εκείνης της Chiron και λειτουργεί και ως αερόφρενο!

Advertisement

bugatti-divo-k640tall

Νέα, σχεδόν τρομακτική είναι η όψη του διαχύτη, που ενσωματώνει πλέον στο κέντρο του τετραπλή απόληξη της εξάτμισης ενώ το «πακέτο» συμπληρώνεται από τα νέα φωτιστικά σώματα.

Advertisement

bugatti-divo-e640

Η Divo είναι 35 κιλά ελαφρύτερη της Chiron λόγω της χρήσης ελαφρύτερων τροχών & ηχοσυστήματος, της απουσίας αποθηκευτικών χώρων στην κεντρική κονσόλα και τις θύρες αλλά και της χρήσης νέου καλύματος του intercooler που είναι πλέον φτιαγμένο από αθρακόνημα. Έτσι ο γνωστός 8.0lt κινητήρας προσφέρει τον εξωπραγματικό αριθμό των 1500 αλόγων, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 χιλιόμετρα την ώρα!

bugatti-divo-d640

Advertisement

Η Divo που στις δοκιμές στο σιρκουί Ναρντό της Βόρειας Ιταλίας ήταν 8 δευτερόλεπτα ταχύτερη της Chiron (!), είναι φτιαγμένη για να «τραβάει» ακόμα και 1.6G σε πλευρικές επιταχύνσεις, με τη Bugatti να κάνει λόγο για εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο, ακόμα και σε αρκετά τεχνικές διαδρομές.

bugatti-divo-j640short

Η Bugatti Divo θα παραχθεί σε μόλις 40 κομμάτια, με κάθε ένα να κοστίζει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ! Είναι όμως ήδη sold out!

bugatti-divo-a640 bugatti-divo-i640 bugatti-divo-f640