Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Alfa Romeo Giulietta… σπριντάρει

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo Giulietta… σπριντάρει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Alfa Romeo Giulietta… σπριντάρει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η έκθεση του Παρισιού συνέπεσε χρονικά με τη συμπλήρωση 60 ετών από την παρουσίαση της coupe Giulietta Sprint και η Alfa Romeo δεν έχασε την ευκαιρία για μία επετειακή έκδοση. Τότε το ιταλικό μοντέλο εξοπλιζόταν με 4κύλινδρο κινητήρα 1,3 lt. και έπιανε σε τελική τα 165 km/h. Η σύγχρονη Giulietta Sprint εφοδιάζεται με τον 1.4 MultiAir Turbo απόδοσης 150 PS, ο οποίος της εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 210 km/h και επιτάχυνση 0-100 σε 8,2 sec. Την ίδια ώρα η μεικτή κατανάλωση είναι 5,6 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 129 g/km.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Giulietta Sprint ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μικρομεσαίου hatchback χάρη στο σηματάκι κάτω από την πρώτη κολώνα, τον πίσω διαχύτη με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τις ζάντες 17 ιντσών (προαιρετικά διατίθενται και 18άρες), αλλά και το ανθρακί φινίρισμα στη γρίλια, τις χειρολαβές, τους εξωτερικούς καθρέπτες και και το πλαίσιο των προβολέων ομίχλης. Τα ντυμένα από αλκαντάρα και με κόκκινες ραφές καθίσματα χαρίζουν sport αίσθηση στην καμπίνα των επιβατών, μαζί με τις τύπου carbon επενδύσεις στο ταμπλό και το εσωτερικό των θυρών.

Θα υπάρχουν όμως και άλλοι διαθέσιμοι κινητήρες στη σύγχρονη Giulietta Sprint: ο 1.4 MultiAir με τα 170 PS και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT, οι diesel 1.6 JTDM 105 PS, 2.0 JTDM 150 και 175 PS, αλλά και η έκδοση υγραερίου με τον 1.4 LPG Turbo των 120 PS.

Advertisement
Advertisement