Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H 2η γενιά του Opel Insignia αποκαλύπτεται

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H 2η γενιά του Opel Insignia αποκαλύπτεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H 2η γενιά του Opel Insignia αποκαλύπτεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ελάχιστες ώρες μετά την διαρροή των πρώτων ανεπίσημων φωτογραφιών της δεύτερης γενιάς του Insignia, η Opel αποκαλύπτει πλήρως  το νέο μεσαίο της μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις, δυναμικότερο σε σχεδίαση, με νέα γκάμα κινητήρων και αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, το νέο Opel Insignia Grand Sport (όπως θα ονομάζεται πλέον) είναι έτοιμο να ριχτεί στη μάχη του ανταγωνισμού στη μεσαία κατηγορία. Σχεδιαστικά το μοντέλο κερδίζει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας αρκετές ομοιότητες με το πρωτότυπο Monza που παρουσίασε η εταιρεία το 2013. Στο εμπρόσθιο μέρος έχουμε τη μακρόστενη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED (IntelliLux δεύτερης γενιάς), ενώ στο πίσω τμήμα ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελείωμα της οροφής που παραπέμπει σε κουπέ αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται πάνω στην νέα πλατφόρμα της Opel, με την κωδική ονομασία Εpsilon 2, η οποία βοηθά στη μείωση του βάρους κατά 175 κιλά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Επίσης, το μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και η εταιρεία υπόσχεται καλύτερους χώρους για τους επιβάτες (μήκος 4.897 χλστ., πλάτος 1.863 χλστ., μεταξόνιο 2.829 χλστ.).

Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρούμε ότι η εικόνα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το νέο Astra. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής, η οποία φιλοξενεί το σύστημα infotainment, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο μεσαίο μοντέλο της Opel θα διατίθεται αρχικά με 4 μοτέρ. Οι επιλογές πετρελαίου περιλαμβάνουν δύο μηχανικά σύνολα 1,6 και 2,0 λίτρων. Παράλληλα διαθέσιμα θα είναι και δύο τούρμπο μοτέρ βενζίνης 1,5 και 2,0 λίτρων με απόδοση 165 και 250 ίππων αντίστοιχα. Μάλιστα, ο 1.500άρης κινητήρας βενζίνης είναι εντελώς νέος και έρχεται να αντικαταστήσει τον 1.400άρη τούρμπο της προηγούμενης γενιάς. Επίσης, όλα τα μοτέρ θα μπορούν να συνδυαστούν με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με το νέο 8άρι αυτόματο της Οpel (οι τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο). Η Opel έχει προικίσει το μοντέλο της και με αρκετές τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας όπως το Αdaptive Cruise Control, το σύστημα OnStar και πολλά άλλα.

Το ντεμπούτο του Insignia Grand Sport θα γίνει στη έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα μέσα του 2017 περίπου.

Advertisement

 

.