Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Γνωρίζουμε στην Τσεχία τη νέα Skoda Superb

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνωρίζουμε στην Τσεχία τη νέα Skoda Superb

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Γνωρίζουμε στην Τσεχία τη νέα Skoda Superb

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To νέο Superb θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο προσφέροντας κουπέ στυλ, κορυφαίους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και υπερπλήρη γκάμα κινητήρων με τετρακίνηση και αυτόματα κιβώτια.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Superb είναι ένα μοντέλο με ειδικό βάρος για τη Skoda, καθώς ήταν ένα από τα βασικά και πρώτα μοντέλα στα οποία βασίζεται η σημερινή πετυχημένη εμπορικά πορεία. Μάλιστα, το γεγονός πως μιλάμε για ένα ειδικό μοντέλο που απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό (από το 2001 έχουν πουληθεί περισσότερα από 700.000 Superb), επαυξάνει τη σημαντικότητα του Superb για τους ανθρώπους της Skoda με τους οποίους ανταλλάξαμε απόψεις στη στατική πανευρωπαϊκή παρουσίαση.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας με νούμερα, το νέο Superb φτάνει σε μήκος τα 4.861 mm (+28 mm), σε πλάτος τα 1.864 mm (+47 mm) και σε ύψος τα 1.468 mm (+6 mm). Μεγαλύτερα είναι και τα μετατρόχια, ενισχύοντας τη limo εμφάνιση που προσεγγίζει ένα κουπέ στυλ. Από τη στιγμή που η νέα Octavia μεγάλωσε σε διαστάσεις, η αύξηση και των αντίστοιχων διαστάσεων του νέου Superb μοιάζει φυσικό επακόλουθο, ενώ το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+80 mm) διαμορφώνει ακόμη μεγαλύτερους (!) χώρους για τους επιβάτες. Τιμή-ρεκόρ αποτελούν τα 625 lt του χώρου αποσκευών (+30 lt), που είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία. Σχετικά με την εικόνα του ταμπλό, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή συμβαδίζει με την αισθητική της μικρότερης Octavia, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η εργονομία δεν φαίνεται να αφήνουν περιθώρια για αρνητικά σχόλια και ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις premium προδιαγραφές της business κατηγορίας.

Η νέα γενιά Superb δεν μας δείχνει μόνο πόσο πιο ελκυστική και ευρύχωρη μπορεί να είναι, αλλά και πόσο σύγχρονη, καθώς βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα MQB συνοδευόμενη από την πιο πρόσφατη σειρά πολυμέσων που επιτρέπει την πλήρη διασυνδεσιμότητα με smartphone και τη διαχείριση πλήθους εφαρμογών, ενώ το πακέτο ασφάλειας περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα. Εδώ να πούμε πως το νέο Superb είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda με πλήρες πακέτο παραμετροποίησης (το Driving Mode Select – DCC), με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση (συγκεκριμένα τα αμορτισέρ).

Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου Superb υπάρχουν οι γνωστοί TSI και TDI κινητήρες που ανάλογα με την έκδοση συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση. Στη βάση των εκδόσεων βενζίνης βρίσκεται η έκδοση 1.4 TSI με 125 PS, ενώ η ισχυρότερη 1.4 TSI ACT (με σύστημα shut-off των κυλίνδρων) με τους 150 PS συνδυάζεται και με Haldex 5. Ψηλότερα βρίσκονται οι 1.8 TSI και 2.0 TSI με 180 PS και 220 PS αντίστοιχα. Από πλευράς ντίζελ, η βασική 1.6 TDI έχει 120 PS (με 103 g CO2/km, αργότερα θα υπάρξει και GreenLine έκδοση με 95 g CO2/km), ενώ την γκάμα ολοκληρώνουν οι δίλιτρες TDI με 150 PS ή 190 PS.

Advertisement

Η έναρξη παραγωγής του νέου Superb θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και στη χώρα μας αναμένεται να έρθει με τα πρωτοβρόχια για να τεθεί απέναντι στα νέα Ford Mondeo, VW Passat. Περισσότερα για το νέο Skoda Superb θα έχουμε να πούμε τον Μάιο, από την πανευρωπαϊκή οδηγική παρουσίαση στην Τοσκάνη.