Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GLM G4: Ένα ακόμα ηλεκτρικό supercar

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GLM G4: Ένα ακόμα ηλεκτρικό supercar

ΝΕΑ

GLM G4: Ένα ακόμα ηλεκτρικό supercar

ΝΕΑ

Μία από τις πρεμιέρες που προκάλεσαν αίσθηση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού που συνεχίζεται ως τις 16 Οκτωβρίου, ήταν αναμφίβολη αυτή του G4 της GLM.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Αν το όνομά της δεν σας λέει πολλά, πρόκειται για την Ιαπωνική εταιρεία Green Lord Motors, που ιδρύθηκε από τον Nobuyuki Idei, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Sony. Στην «Πόλη του Φωτός» λοιπόν παρουσίασε αυτό το εντυπωσιακό supercar, που είναι αμιγώς ηλεκτρικό και προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, χωρίς όμως εκπτώσεις στις επιδόσεις.

glm-g4-paris-D640

Advertisement
Advertisement

Η GLM κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.7sec, τελική ταχύτητα στα 250 km/h, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να προσφέρουν ισχύ 540 PS και την εντυπωσιακή ροπή της τάξης των 102 kgm! Παρότι σχεδιαστικά και μηχανολογικά έχουμε να κάνουμε με μία άρτια εταιρεία που μάλιστα έχει στρατολογήσει ικανούς τεχνικούς από άλλους κατασκευαστές από την Ιαπωνία (Toyota, Nissan κ.α.), το πρόβλημά της αφορά στη γραμμή παραγωγής.

glm-g4-paris-e640

Εκεί η GLM συνεργάζεται με την ολλανδική Savage Rivale. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που εντοπίζουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο G4 και το πρωτότυπο που εκείνη η εταιρεία είχε πρόσφατα παρουσιάσει – μόνο που εκείνοι εξοπλιζόταν με έναν θηριώδη V8 βενζινοκινητήρα.

Advertisement

Μπορείτε να δείτε και το εντυπωσιακό video παρουσίασης του G4, με πολλά πλάνα και από το εσωτερικό του, πατώντας εδώ.

glm-g4-paris-f640

Advertisement